XS
SM
MD
LG

Tomo Marić predvodi žiri manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske”

Na sastanku Komisije za medije Fudbalskog saveza Republike Srpske imenovan je žiri za osmo izdanje manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” koji će se krajem januara održati u Kristalnoj sali hotela “Bosna” u Banjaluci. Organizatori ovog veličanstvenog skupa su Sportski žurnal, FSRS i Vlada Republike Srpske, tačnije Ministarstvo porodice, omladine i sporta.
Odlučeno je da na čelu i ovogodišnjeg žirija bude banjalučki novinar i publicista Tomo Marić, savetnik u Vladi Republike Srpske i saradnik Sportskog žurnala, a u žiriju će da bude još deset članova, uglavnom novinara koji tokom godine prate sva fudbalska zbivanja. Članovi ovog tela su: potpredsednici Zoran Vajkić (FSRS) i Slavko Basara (Sportski žurnal), Andrej Knežević (Alternativna televizija), Dejan Kondić (Elta), Marko Tešanović (BH radio), Milan Zubović (Glas Srpske), Goran Arbutina (Mondo), Darko Basara (Euro Blic), Dragan Novaković (Radio-televizija Republike Srpske) i Goran Ćejić (FSRS).
-Imenovali smo tim za pobede. Jedanaest članova žirija treba da odredi laureate za 2018. godinu. Nadamo se da ćemo uspeti na najbolji mogući način završimo povereni posao – istakao je Zoran Vajkić, potpredsednik žirija.
Dogovoreno je da se sledeći sastaak žirija održi u sredu, 12. decembra tačno u podne kada ćre da budu nominovana i imena za pet redovnih i dve specijalne nagrade. Kao što je poznato biraće se najbolji fudbaler, najtalentovaniji igrač, najbolji fudbalski radnik, trener i sudija. Biće dodeljena i nagrada za životno delo FSRS “Doktor Milan Jelić”, kao i Zlatna povelja “Miljan Miljanić”.
-Pred nama je još jedna akcija koja je poprimila dimenzije evropske manifestacije i naš cilj je, ali i obaveza, da sve to bude na maksimalnom nivou i da još jednom iz Banjaluke i Republike Srpske pošaljemo jasen fudbalske i sportske, prijateljske poruke. Žiri ima obavezu da nominuje kandidate za nagrade, a potom imenuje i laureate. Još uvek nismo odredili termin održavanja manifestacije. To bi trebalo da uradimo na narednoj sednici – istakao je generalni sekretar FSRS Goran Ćejić.
Takođe, dogovoreno je da se 26. decembra u dvanaest časova u prostorijama FSRS održi “Dan medija u FSRS”, a tom prilikom pred predstavnicima “sedme sile” naći se predsednik Mile Kovačević sa prvim saradnikom generalnim sekretarom Ćejićem i analiziraće urađeno u godini na izmaku. Članovi Komisije za medije FSRS su ostavili organizatorima manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” mogućnost za dodelu vanrednih priznanja.
Sportski zurnal