XS
SM
MD
LG

Istorijska utakmica

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na korak je od plasmana na završnicu Evropskog prvenstva 2019.

Izabranice selektora Gorana Nešića u sklopu grupe F u poslednjem šestom kolu u direktnom susretu sa odbojkašicama Rumunije odlučuju o učešću na prvenstvu starog kontinenta. 
Da bi izborile istorijski plasman na šampionat Evrope Bh odbojkašicicama treba pobjeda. Po propozicijama takmičenja CEVa u konačnom plasmanu prvo se gleda broj pobjeda i ako pobjede sa 3:2 Bh odbojkašice imaće jednu pobjedu više i izboriće plasman ma PE.

Izabranice Gorana Nešića i trenera Anila Derviševića: Ajla Paradžik, Milana Božić, kapiten Sanja Kojić Đurić, Ajla Hadžić, Iman Isanović, Vesna Crnčević, Verica Simić, Dajana Bošković, Edina Selimović, Jovana Kovačević, Marijana Savić i Anđelka Radiško vić,  spremno, motivisano i "naoštreno" dočekuju rivala i poručuju; neće biti lako ali vjeruju u sebe i obedćavaju veliku i žestoku borbu, ostaviće srce na terenu, žele Prvenstvo Evrope te uz podršku sa trebina i malo sportske sreće nadaju se najboljem, a portal Sportdc. net želi im da ispišu novu stranicu Bh odbojke.

Očekuje se strašan meč, a odbojkaška poslastica na rasporedu je u srijedu 9. januara u Lukavcu sa početkom od 17,00 sati, a TV Sport Klub 3 direktno će prenositi utakmicu.

Španija je osigurala plasman na Euro, a u poslednjem kolu grupe F dočekaće Latviju.

Tabela

1.Španija 11
2.Rumunija 11
3.BiH 8
4.Letonija0

Evropsko prvenstvo će biti održano od 23. avgusta do 9. septembra 2019. godine u Mađarskoj, Turskoj, Slovačkoj i Poljskoj. Na finalni turnir će se plasirati najbolje dvije reprezentacije iz grupe.