XS
SM
MD
LG

Nole u četvrtfinalu

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan Opena. On je u osmini finala savladao Rusa Medvedeva sa 3-1.

Prvi set počeo je u izjednačenoj igri. Obojica su bili sigurni na servisu sve do šestog gema. Nole tada pravi brejk kojeg je kasnije i potvrdio na svoj servis. Ipak, kada je servirao za set, Noletu se stegla ruka i Medvedev vraća brejk. Međutim, već u narendom gemu Nole pravi novi brejk i dobija prvi set sa 6-4.

Drugi set bio je sjajan. Prvi servis gem na servis Medvedeva bio je dug a Nole je propustio čak pet brejk lopti. Ipak, u narednom servis gemu Medvedeva, Nole dolazi do brejka. Poveo je sa 4-1 i djelovalo je da sve ide prema planu. A onda se Medvedev probudio i dobili smo sjajan meč. Gomila sjajnih i dugih poena i gomila sjajnih poteza. Medvedev je uspio da vrati brejk i da uvede set u neizvjesnu završnicu. Ušlo se u taj brejk a tu je Nole djelovao dosta čudno. Bio je nervozan a na momente i neodlučan. Vodio je Medvedev 6-3 ali Nole je prišao na 6-5 i imao je servis. Neodlučnost u poenu ga je koštala i na kraju je Medvedev dobio taj brejk sa 7-5.

Medvedev je djelovao bolje na startu trećeg seta. Vodio je 2-1 i imao je 0-40 na servisu Noleta. Ipak, Nole je nekako uspio da se izvuče i da zadrži svoj sevis. U narednom gemu viđen je brejk. Iako se mogla ponovo vidjeti Noletova neodlučnost u pojedinim poenima, ipak je uspio doći do brejka. Potvrdio je brejk a onda napravio još jedan i definitivno je slomio otpor Rusa u trećem setu. Na kraju je Nole treći set dobio sa 6-2.

Medvedev je imao brejk loptu na startu četvrtog seta ali se Nole izvukao. Vrlo brzo Đoković je došao do brejka. Iako je održavao brejk prednosti, Medvedev se nije predavao i stalno je prijetio. Kod rezultata 5-3, Nole pravi novi brejk i završava posao.

Nole će u četvrtfinalu igrati sa Nišikorijem.

Foto: Wikipedia