XS
SM
MD
LG

ŽFK Breznica: jedina svijetla tačka crnogorskog fudbala

Ekipa ŽFK Breznica iz Pljevalja u posljednje vrijeme je dosta zapažena na međunarodnoj sceni, prošli vikend kadetkinje ovoga kluba su učestvovale na 17. Međunarodnom turniru u Zagrebu u organizaciji ekipe Agrama.

U grupnoj fazi prvu utakmicu odigrale su protiv ekipe ŽNK Marjana iz Splita i slavile sa 5:0, zatim je uslijedio  duel sa ekipom ŽNK Radomlje, te su odigrale nerješeno 1:1, a posljednji meč u grupnoj fazi igrale su sa FK Pregrada i porazili ih sa 3:1, pa su prošli u polufinale.

Tamo ih je čekala ekipa Rijeka, u regularnom dijelu utakmice rezultat je glasio 1:1, pa su kadetkinje Breznice nakon boljeg izvođenja jedanesteraca (3:2) prošle u finale turnira.

U finalu snage su odmjerile sa domaćinom turnira, u zaista jednoj veoma dobroj utakmici koja je završena bez pogodaka, pa je u penalima bila bolja domaća ekipa (3:1) i osvojila turnir u Zagrebu.

Trener Zoran Vuković i osnivač Breznice, ističe da su njegove igračice bile odlične na turniru, ali da još ima mnogo prostora za napredak.

- Djevojke su bile odlične u Zagrebu i žao mi je što nismo bili prvi jer smo igrali najbolji fudbal. Nedostajale  su nam dvije kadetkinje Tošić i Čengić koje su reprezentativke Crne Gore, ali su bile spriječene da putuju u Zagreb. Nama turnir u Hrvatskoj služi da malo prekinemo pauzu koju imamo, jer se kod nas ne igra futsal liga kao u Hrvatskoj i Sloveniji, što smatram da je dobro za djevojke u zimskom periodu. Našu ekipu svugdje zovu na turnire, prije svega zbog kvalitete naših djevojaka i trenera koji su najbolji u Crnoj Gori, što se tiče ženskog fudbala. Turnir u Zagrebu je dobar, ali moram iskreno reći da je turnir kod nas u Pljevljima, koji je održan u decembru najbolje organizovan u regionu. Naš klub će i dalje nastaviti da promoviše ženski fudbal u regionu i svoj grad, kao i državu. Nama je bitna saradnja sa ekipama i trenerima iz regiona, jer smo tom saradnjom dosta poboljšali rad kluba. Što se tiče crnogorskog ženskog fudbala naš klub ima odličnu saradnju sa predsjednikom FSCG, Dejanom Savičevićem i direktorom Grasroots kancelarije Amilom Gerinom, ističe Zoran Vuković.

Za Breznicu su igrale: Ljiljana Potpara, Svetlana Miličić, Ajla Hrastovina, Ana Knežević, Marica Bajić, Maja Miletić, Irena Laketić, Tijana Bajčetić, Jelena Karličić i Enida Bošnjak.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6