XS
SM
MD
LG

NCAA: Favoriti sigurni u prvoj rundi

Prvog dana martovskog ludila nije bilo mnogo iznenađenja. Najveće se desilo u prvoj utakmici kada je Minesota izbacila Luizvil. O nekim mečevima već je bilo govora a na neke ćemo se osvrnuti sada.

Košarkaši Marej Stejta savladali su Market sa 83-64 i tako se plasirali u drugu rundu.U najavi je ovo trebao biti jedan od zanimljivijih mečeva. U prvom poluvremenu je tako i bilo ali u nastavku je na terenu postojao samo jedan tim. Marej Stejt je imao više raspoloženih igrača i na kraju su ubjedljivo slavili. Braun ih je predvodio sa 19 a Morent sa 17 poena. Hauvard je predvodio Market sa 26 poena.

U jednom od najneizvjesniji mečeva, Vilanova je savladala Sent Meris sa 61-57. Meč je od samoga starta bio veoma izjednačen a Sent Meris je na poluvremenu vodio sa 30-28. Na startu drugog poluvremena Vilanova pravi seriju i dolazi na sedam poena prednosti. Prednost su do kraja održavali i na kraju su slavili. But je predvodio Novu sa 20 poena dok su Ford i Fits predvodili Meris sa 13 poena.

U još jednom interesantnom meču Bejlor je izbacio Sirakjuz sa 78-69. Bejlor je poveo sa 15-4 na startu meča ali se Sirakjuz vraća i na odmor odlazi sa poenom zaostatka. U prvom dijelu drugog poluvremena viđena je velika borba. Međutim, trojkama Baltera i Keglera Bejlor odlazi na +9 ali serijom 6-0 Sirakjuz se vraća. Mejson je potom vezao četiri poena a od toga se Sirakjuz nije oporavio. Bejlor je do pobjede predvodio Džilespi sa 22 poena dok je Hjuz predvodio Sirakjuz sa 25 poena.

U ostalim utakmicama su favoriti bili sigurni. Gonzaga je ubjedljivo savladala Farlaih sa 87-49. Kentaki je izbacio Kristian sa 79-44. Purdju je izbacio Old Dominiona sa 61-48 a Kanzas je savladao Nortistern sa 87-53.