XS
SM
MD
LG

Autogol presudio Omarskoj

U jednoj ispodprosječnoj fudbalskoj predstavi Sloga je zasluženo savladala Omarsku sa 1:0. Utakmica je odigrano po dosta klizavom i vlažnom terenu   na stadionu Luke u Doboju, ali to nije opravdanje za blijedu partiju, posebno gostiju.

Počelo je uzbudljivo. Već u trećem minutu, napadač Sloge je izašao sam pred Jokića, ali Jokić je sjajno odbranio. U osmom miinutu lijepa akcija Omarske, Krecelj je ostao sam na povratnoj lopti, ali je iz idealne pozicije šutirao iznad gola. Do kraja prvog poluvremena, viđeno je još nekoliko prilika, ali su napadači Sloge bili neprecizni iz dobrih pozicija, a jedinu priliku za  Omarsku je imao Panić, ali je njegov šut malo iskosa odbranio Supić. Na odmor se otišlo bez golova.

U drugom poluvremena viđena je nešto tvrđa igra, sa dosta grešaka na obe strane i sa manje prilika nego u prvom poluvremenu. Susret je riješen u 68. minutu. Prvo je sjajnu priliku za Omarsku imao Krecelj, kojii je izašao sam pred golmana, ali umjesto da šutira, pružio je predugačak for i lopta mu je pobjegla. Nedugo potom, domaći su ubacili jednu loptu u šesnaesterac, stvor9la se gužva pred golmanom Jokićem, loptu je nezgodno zakačio Lajić i pogodio vlastitu mrežu, te je tako Sloga povela sa 1:0.

Dva minuta kasnije domaći odlično izvode slobodan udarac sa ivice šesnaesterca, ali je prečka ovaj  put bila saveznik Omarske. Do kraja utakmice, Panić je bio u dobroj prilici, ali je bio neodlučan, te su ga domaći štoperi zaustavili, a napadač Sloge je u samom finišu propustio još jednu prlku da duplira vođstvo, tj. opet je odlično odbranio golman Jokić. Sve u svemu, Omarska je jalovo napadala, bez pravih prilika i ostalo je 1:0 za Slogu. Zasluženo.

U sledećem kolu Omarska dočekuje Slobodu iz Novog Grada, a Sloga dočekkuje Karanovac.

Sloga – Omarska 1:0

Lajić (ag) ‘67

Sudija: Simić Milan (Krupa). Gledalaca: 80.

Žuti kartoni: Grahovac (Sloga) Višić, Nišević, Lajić (Omarska)

Sloga: Jupić, Janković, Nikolić, Ristić, Vasiljević (Andrić), Hozić, Buljubašić, Grahovac, Aličić (Starčević), Radovanović (Ilić), Trifković. Trener: Savić Nikola.

Omarska: Jokić, Jokić Marko (Stojnić), Lajić, Zdjelar, Nišević, Rosić, Panić, Krecelj, Grahovac, Anđić, Višić. Trener: Vuleta Milenko.