XS
SM
MD
LG

PLS: OFK Bečej - Borac 1:1

Borbenost pre lepote je krasila derbi kraj Tise

Bečejci i Čačani su i treći put ove sezone igrali nerešeno, pa nastavljaju „mrtua trku“ u borbi za goli prvoligaški život. Momci sa Tise imaju dva boda prednosti, ali „zebre sa Morave“ se ne predaju.

Nije dobro kad se izveštaj sa utakmice počinje sudijskom odlukom. Igrao se 70. minut, kad je viđena najlepša akcija derbija 33. kola plej auta. Erdeljan je lepo odložio loptu u stranu prema Avdiću, koji je utrčao, majstorskim lobom iskosa sa desne strane prebacio golmana i lopta je završila putanju u mreži. Ali, onda je sudija Milan Ilić, na intervenciju pomoćnika Ivana Krstića, sve anulirao zbog navodnog ofsajda. Stiče se utisak da je oštećen Bečej. Ne prvi put ove sezone.

Za razliku od utakmice pre mesec dana (0:0), Čačani su sada utakmicu otvorili ofanzivno i taktikom pomalo iznenadili domaćina. To im je urodilo plodom, jer je Ilić već u trećem minutu iskoristio grešku Petrića, opalio po loti sa dvadesetak metara i iznenadio golmana Živkova. Na semaforu je bilo 0:1. Trebalo je dvadesetak minuta momcima sa Tise da se otrezne od šoka.

U 26. minutu je Dražić umakao Filipoviću i sa desetak metara oštro šutirao, a Maslarević je krajnjim naporom u stilu rukometnog golmana nogom sprečio da lopta uđe u mrežu. Doodlaska na odmor Bečejci su pripretili u 39. minutu, ali je Mandić zakasnio, na centaršut Erdeljana, da sa par metara ugura loptu u mrežu.

U nastavku je kormilar bečejskog broda Dušan Bajić ubacio dvojicu ofanzivnijih igrača, Avdića i Lazića, pa je inicijativa nastavljena, ali su, pored već pomenute akcije vezane za poništen gol, samo jedanput došli u ozbiljnu situaciju i izjednačili. Igrao se 72. minut, Tomčić je dugom loptom izbacio Dražića, koji je, ko zna koji put, pretrčao Filipovića i pao u blizini kornar linije, ali je uspeo sa zemlje da vrati loptu do Bajića, koji je sve pratio i na majstorski način završio akciju za konačnih 1:1. U preostalom delu je malo fudbala bilo, jer su gosti na sve načine obstruisali igru, valjajući se po terenu.

Sve u svemu, malo dobrog fudbala kraj Tise, a pored rezultata najduže će se prepričavati sudijska nepravda kojom su Bečejci sapleteni u borbi za opstanak.

Bečej: Gradski stadion kraj Tise. Gledalaca: 400. Sudija: Milan Ilić (Ćuprija). Strelci: Bajić u 72. za OFK Bečej 1919, a Ilić u 3. za Borac. Žuti kartoni: Radić i Avdić (OFK Bečej 1918), a Obradović i Berak (Borac).

OFK Bečej 1918: Živkov 6, Mandić 6, Stanojev 7, Petrić 6, Radić 6 (od 46. Avdić 6,5), Mirkov 6 (od 46. Lazić 6,5), Rahić 6,5, Tomčić 6,5, Bajić 7, Dražić 7, Erdeljan 6 (od 82. Matijašević -)

Borac: Maslarević 6, Janjušević 6, Vasilić 6,5, Filipović 6, Sekulić 6, Urošević 6, Šutić 6, Fićović 6, Bogićević 6,5 (od 90. Berak -), Obradović 6,5, Ilić 7.