XS
SM
MD
LG

NBA: Pobjede Toronta, Bostona i Oklahome

Košarkaši Toronta savladali su Orlando u gostima sa 98-93 te su poveli sa 2-1 u četvrtfinalu Istoka.

Foto> Narcity

Prvi period nagovijestio je da nas čeka velika borba. I jedni i drugi su imali dobrih momenata a Toronto je dobio prvi period sa 26-21. I u drugom periodu se igralo čvrsto i u pravom plej of ritmu. Toronto je uspio sačuvati vodstvo i sa +3 su otišli na odmor. Toronto je ponovo odigrao sjajnu treću četvrtinu, kao i u svakoj utakmici ove serije te su sa +11 ušli u poslednji period. Orlando se nije predao. Uveli su meč u neizvjesnu završnicu ali nisu imali snage za potpuni preokret.

Siakam je predvodio Toronto sa 30 poena i 11 skokova dok je Ros predvodio Orlando sa 24 poena  a Vučević je dodao 22 poena i 14 skokova.

Boston je slavio kod Indijane sa 104-96 te su poveli sa 3-0. Prvi period odigrali su sjajno, Indijana je u drugom uzvratila i na odmor je otišla sa +2. Otpor domaćih Boston je slomio u trećem periodu koji su dobili sa 23-12. Od toga se domaći nisu mogli oporaviti. Do pobjede je Boston predvodio Braun sa 23 poena dok je Evans predvodio Pejserse sa 18 poena.

Oklahoma je slavila protiv Portlanda sa 120-108. Sjajnom drugom četvrtinom, OKC je imala +10 na poluvremenu. Portland je u trećem periodu dao više poena nego u prvom poluvreenu te su prišli na -4. Ipak, Oklahoma je bila sjajna u poslednjem periodu i na kraju su slavili te su smanjili rezultat us eriji na 2-1. Vestbruk je predvodio Oklahomu sa 33 poena, devet skokova i 11 asistencija dok je Lilard predvodio goste sa 32 poena.