XS
SM
MD
LG

NBA: Denver slavio u majstorici, tripl dabl Jokića

Košarkaši Denvera savladali su Sparse sa 90-86 u majstorici te su prošli u polufinale Zapada.

Denver je sjajno otvorio susret. Jokić je otvorio sjajno susret i postigao je šest od prvih osam poena svog tima. Igrali su i sjajnu odbranu ali su i Sparsi igrali očajne napade. U jednom momentu Denver je imao 17-4. Rudi Gej uveo je u dobar ritam goste ali ipak je Denver dobio prv period sa 23-13 a treba reći da je Odlridž imao dva faula u prvom periodu dok je DeRozan bio kriminalan.

Trojkom Mlsa Sparsi prilaze na -7 na startu drugog perioda. Međutim, Denver odgovara serijom 6-0 i dolaze do +13. Možda bi u tim momentima vodili i više da nije bilo par sudijskih odluka koje su bile na njihovu štetu. Sparsi su uspjeli kasnije uhvatiti ritam i poenima Oldridža sa penala, došli su na -7. Ipak, Denver serijom 6-0 odlazi na odmor sa vodstvom 47-34.

Početak drugog poluvremena bio je veoma dobar i igralo se u brzom ritmu. Takva igra više je odgovarala Denveru. Razigrao se Marej, sa druge strane DeRozan je i dalje bio očajan pa je Denver trojkom Herisa došao do +17. Potom je DeRozan uhvatio ritam ali je Marej odgovarao sa druge strane. Ipak, Sparsi su se koliko toliko vratili i sa 11 poena zaostatka ušli su u poslednji period. 

Na početku poslednjeg perioda Sparsi su pokušavali da se još više vrate. Prilazili su u par navrata na -8 ali je Denver stalno odgovarao i nije im dozvoljavao da priđu bliže. Ipak, nisu gosti lako odustali. Uveli su Jokića u probleme sa faulovima te je samim tim morao igrati slabiju odbranu. To su iskoristili te su poenima DeRozana prišli na samo -4. Denver potom pravi seriju od 4-0 ali Sparsi uzvraćaju serijom 6-0 i prilaze na -2. Marej je pogodio potom dvojku, Derozan je izblokiran a Sparsi nisu napravili faul i Denver je potrošio cijeli napad a samim tim i vrijeme do kraja meča te su slavili.

Denver je do pobjede predvodio Marej sa 23 poena dok je Jokić imao 21 poen, 15 skokova i deset asistencija. Gej je predvodio goste sa 21 poenom.

Foto: Denver Stiffs