XS
SM
MD
LG

Slaviji Memorijal ''Zoran Šumar''

finalisti turnira

Prvi Memorijal ''Zoran Šumar'' održan je u Istočnom Sarajevu, na dan smrti nekadašnjeg fudbalera hrasničkog Famosa, Zagreba, bugojanske i sarajevske Iskre.

Po okončanju igračke karijere Zoran se posvetio suđenju i bio jedan od najboljih jugoslovenskih sudija u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji.

Sudio je i prvo finale Kupa Republike Srpske 1994. godine između Sloge Doboj i Kozare iz Gradiške na Gradskom stadonu u Banjaluci. Trijumfovala je tada ekipa iz Gradiške, nakon šutiranja penala,  sa 6:7. Posle 90 minuta bilo je 0:0.

Ljubav prema fudbalu Zoran je pokazao i radeći kao trener. Tim Slavije iz Istočnog Sarajeva je doveo do Premijer lige, a izuzetno zapažene rezultate imao je u Bečeju.

Učestvovali su na turniru veterani Slavije, hrasničkog Famosa, sarajevske Iskre, te firme Takovo. Godinama je zoran  radio kao direktor predstavništva Sarajevo.

U prvoj utakmici sarajevska Iskra je bila bolja od Takova i pobedila, nakon penala sa 4:3. Meč je inače završen rezultatom 1:1.

U drugom polufinalu su se sastali Slavija i Famos. Igrači Slavije su dobili sa 2:1.

Meč za treće mesto je doneo okršaj Takova i Famosa. Bolji je bio tim Famosa, a u finalu, u susertu Slavija – Iskra, pobedila je Slavija sa 5:1.

Pobednici: veterani Slavije

Za najboljeg igrača proglašen je nekadašnji as Sarajeva, te nekoliko francuskih i belgijskih kluba i fudbaler Slavije Sretko Vuksanović.

Bilo je ovo jedno lepo podsećanje na pre svega dobrog čoveka Zorana Šumara, a u ime njegove porodice svima se zahvalio sin Igor.

Fotosi: Memorijala ''Zran Šumar'' 

Memorijal  se održao  u Sportskom centru La Bombonera.