XS
SM
MD
LG

Dva kola odluke

Prvo od posljednja dva kola Prve lige Republike Srpske igra se danas i nakon toga će biti jasno ko ulazi, a ko ispada iz entitetske lige, budućida je to jedina nepoznanica odavno.

Ono što je definitivno jeste da četiri ekipe ispadaju, a da je za sada jedino sigurno ispala Sloboda iz Mrkonjić Grada. Ostalih pet ekipa gotovo ravnopravno mogu da se bore za opstanak. Modriča i Slavija su za sada u najboljoj poziciji, Tekstilac odmah iza, dok je pred Drinom i Sutjeskom jako težak zadatak.

Konfuziju u finišu sezone, kao i obično, unio je FSRS ispred kojeg je istupilo nekoliko različitih funkcionera, sa različitim izjava oko toga koji se kriterijumi gledaju ukoliko više ekipa bude imalo isto bodova, te da li se gleda samo play out ili kompletno prvenstvo. I dok Goran Ćejić, generalni sekretar, pomalo i nespretno u medijima kaže da se još ne zna i da se trebaju izjasniti takmičarski organi, neposredno nakon toga u medije je izašao i Đorđe Starčević, predsjednik Takmičarske komisije, koji je odmah razjasnio dileme da se gleda cjelokupni tok prvenstva.

Što se tiče pretposljednjeg kola, Drina u posljednjem kolu igra protiv Modriče na Gradskom stadionu u Zvorniku, te im samo pobjeda ide u prilog. Ukoliko Zvorničani ne ostvare pobjedu, bivši premijerligaš će spakovati kofere za Drugu ligu. Slično je i u slučaju Sutjeske koja na stadionu kraj Ćehotine dočekuje Slaviju, dok Tekstilac putuje na noge Slobodi iz Mrkonjić Grada i traži pobjedu koja bi ih ostavila u borbi za opstanak u Prvoj ligi.

Liga za prvaka već odavno je neinteresantna i mnogi bi voljeli da se nije ni igrala. Borac je rasputio gotovo kompletan tim, otišao je na odmor i trener Darko Vojvodić, te će sa jednim šarenim sastavom ući u gradski derbi sa Željezničarem.

Kozara dočekuje Slogu, dok Rudar igra sa Podrinjem.

Sve utakmice se igraju od 17.30

Liga za prvaka:

Željezničar ST - Borac 
Kozara - Sloga GC
Rudar - Podrinje

Liga za opstanak:

Sutjeska - Slavija
Sloboda - Tekstilac
Drina - Modriča

 


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33