XS
SM
MD
LG

RG: Nole u četvrtfinalu

Foto: NOTV Sports

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, savladavši Nijemca Štrufa sa 3-0.

Štruf je bio dosta agresivan na početku meča. Pravio je i greške ali je imao i dosta vinera. Veoma često je izlazio i na mrežu i tu je na početku meča bio neumoljiv. Novak je pritisnuo Štrufa u njegovom prvom servis gemu ali Štruf se odbranio i kasnije je bio neumoljiv. Nole je dobro servirao i strpljivo je čekao svoju pravu šansu. U osmom gemu ju je i dočekao. Prvo je sjajnim pasingom došaod do dvije brejk lopte a onda je prvu iskoristio na prilično dominantan način. Nole je suvereno potvrdio brejk i sa 6-3 je dobio prvi set.

Đoković je sjajno otvorio drugi set.Osjetio je pad u igri Štrufa i smanjen nivo agresivnosti te je to iskoristio. Napravio je brejk u prvom gemu a onda ga je i potvrdio. Nije tu Nole stao. Napravio je novi brejk i došao je do ogromnih 3-0. Prednost duplog brejka Nole je suvereno čuvao. Vezao je tri gema bez izgubljenog poena na servisu te je sa 6-2 dobio drugi set.

Nole je fenomenalno otvorio i treći set. Ponovo je napravio brejk na startu. Potom ga je lagano potvrdio. Imao je Štruf 40-15 na svom servisu ali je to prokockao i Nole je i u trećem setu došao do duplog brejka. Stečenu prednost duplog brejka, Nole je bez problema sačuvao te je i treći set dobio sa 6-2.

U četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika meča Fonjini - Zverev.