XS
SM
MD
LG

Sportom protiv poroka

Munir Talović na predavanju

ŠAMAC – U Šamcu je održan seminar za trenere iz Šamca i nekoliko opština iz Republike Srpske, Federacije BiH i Hrvatske na kome je istaknuto da se mladi talenti aktivnim uključivanjem u sport oslobađaju poroka, te postaju zdravi i uspešni ljudi.

Predavanje na temu “Vizija razvoja dečijeg fudbala u BiH" održao je dekan na Fakultetu za fizičko vaspitanje u Sarajevu Munir Talović, koji je rekao da se rado odazvao pozivu, te da mu je drago što se ulaže u mlade talente da se aktivno uključe u sport.

"Kada prepoznaju talente treneri ih selektuju i usmeravaju na više nivoe, a oni koji su nižeg kapaciteta neće imati poroke, biće zdravi ljudi i daće doprinos fudbalu", naveo je Talović, koji je i direktor za edukaciju trenera po UEFA programima u Fudbalskom savezu BiH.

Talović je rekao da je najvažnija metoda da se sve radi kroz igru, bez obzira na uzrast dece, a treneri su tu da prepoznaju najbolje.

Seminar je održan u okviru obeležavanja 100 godina rada i postojanja Fudbalskog kluba Borac.

Član Upravnog odbora Borca Slobodan Sjenčić rekao je da se ove subote I nedelje održava Turnir omladinskih selekcija 2008. i 2004. godišta na gradskom stadionu u Šamcu, gde učestvuju mladi fudbalski klubovi iz Šamca, Bijeljine, Prijedora, Beograda, Tuzle i Osijeka.

Taloviću uručena monografija FK Borac, Šamac

Sjenčić je Taloviću uručio Monografiju posvećenu stogodišnjici šamačkog Borca.

Trener sa "B" licencom Mladen Radović istakao je da je seminar koristan za trenere koji rade sa decom, te se nada da će Šamac ovakvim seminarima dobijati sve više trenera sa licencom, koji će pomagati mladima.