XS
SM
MD
LG

Remi za kraj

Podrinje - Kozara

 

Danas su odigrane utakmice posljednjeg 10. kola Lige za prvaka I lige Republike Srpske. Fudbaleri Kozare sastali su se u Janji sa Podrinjem i podijelili bodove sa domaćinom, odigravši 3-3 (Komljenović D. i Petrović O. (2) za Kozaru, Ilić S., Purić M i Mulamustafić B. za Podrinje).

 Iako su otputovali sa bitno izmjenjenim sastavom u Janju, ekipa Kozare je od prve minute zaigrala agresivno i potpuno iznenadila domaćina. Već u drugoj minuti odbrana Podrinja ruši u svom šesnastercu Lolića i sudija Gogić opravdano pokazuje na bijelu tačku. Siguran sa jedanaest metara je Komljenović i Kozara vodi sa 0-1. Uzvraća domaćin iz slobodnog udarca preko Đokića, ali je Modić siguran. U 8. minuti tri kornera za redom izvodi Kozara, a Kukić u posljednjem nespretno zahvata loptu i rezultat se ne mijenja. U 18. minuti odlično prodire Kukić po desnoj strani, šutira a golman Podrinja krajnjim naporom brani. Na odbijenu loptu natrčava Petrović i smješta je u mrežu Podrinja za vođstvo Kozare od 0-2. Potpuno igrači Kozare kontrolišu igru pored iznenađenih domaćina i već u 31. minutu, nakon dva pokušaja Šakića, lopta se odbija do Petrovića koji postiže svoj drugi gol danas i povećava vođstvo Kozare na 0-3. Šansu propušta Petrović u 38. minuti kada ga blokira odbrana Podrinja, a dva minuta kasnije Lolićev pokušaj poslije kontranapada brani Ćurčić i rezultat se do poluvremena ne mijenja.

 Krenuli su domaći mnogo agresivnije od početka drugog poluvremena. Trener Podrinja ubacuje dva svježa igrača, ali dobro fudbaleri Kozare kontrolišu igru i rezultat. Ipak, za samo dva minuta Podrinje smanjuje rezultat. Najprije u 59. minuti na odbijenu loptu nakon slobodnog udarca natrčava Ilić i smanjuje na 1-3, da bi samo minut kasnije Purić pobjegao odbrani Kozare i smanjio prednost Kozare na 2-3. U 65. minuti mladi Đurić odlično šutira glavom, na centaršut Petrovića, ali lopta prolazi zamalo pored gola. Pokušava i Kukić, ali ga blokira odbrana Podrinja. Đokić prijeti iz slobodnog u 75. ali  je neprecizan. U posljednjoj minuti Mulamustafić nakon kontranapada Podrinja postiže gol za konačnih 3-3.

Ovom utakmicom završeno je prvenstvo u I ligi Republike Srpske za sezonu 2018/19. Ligu napuštaju četiri ekipe, a prvenstvo u novom formatu od deset ekipa, koje će se igrati trokružno počinje u prvoj polovini augusta.

Podrinje - Kozara 3:3  (0:3)

 Podrinje (Janja): Ćurčić S., Arnautović M. (od 46. min. Iljić S.,) , Mulamustafić B., Klasanović J., Rešidović S., Đokić A., Tomić V., Arnautović Mi., Purić M., Mehmedović A. (od 46. min. Arnautović J.,), Ćelamahmetović A. (od 87. min. Lukić V.), trener Tonković B., klupa: Sulejmanović S., Čobić S., Hođić A.

 FK Kozara (Gradiška): Modić S., Petrović O., Komljenović D.,  Maksimović S., Lolić D. (od 90. min. Veljkić S.,), Šakić M., Kukić M., Gvozden S., Ostojić B., Stjepanović N. (od 58. min. Đurić L.), Kukavica A., trener Janković I.


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33