XS
SM
MD
LG

Romini klinci šampioni ljudskosti

Roma - Milan

Fudbaleri Rome, uzrasta do 15 godina, pokazali su veliko poštovanje prema protivniku i sportskoj javnosti prezentovali šta je suština sporta. Umesto da proslave zasluženo osvojenu titulu šampiona, vreme posle meča proveli su pokušavajući da uteše protivnike, mlade fudbalere Milana.

U današnje vreme gotovo je postalo zaboravljeno viteštvo, poštovanje prema protivniku, čestitke na dobroj borbi... Romini klinci pokazali su svojim gestom šta je suština sporta, na čemu bi mnoge starije kolege mogle da im pozavide.

Romini klinci pokazali šta je suština sporta

 

Fudbaleri Rome, uzrasta do 15 godina, savladali su u Raveni vršnjake iz Milana sa 2:0 i osvojili šampionsku titulu. Veliko slavlje moglo je da počne...

Ipak, mladi "romanisti" nisu otrčali u svlačionicu kako bi proslavili veliki uspeh, već su prišli poraženim protivnicima, koji su pognutih glava sedeli na terenu.

Zagrljaji, reči utehe i sportski pozdravi obeležili su ovaj susret. Iako mnogi od njih verovatno nikada neće postati profesionalni fudbaleri, ispit ljudskosti i sportskog duha već su položili.