XS
SM
MD
LG

MOSI mogu da počnu

Skupština MOSI

Održana Skupština 56.MOSI

 

Sokolac spreman za „Olimpijadu tromeđe“

 

Iako je do početka 56.Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) ostalo još dvadesetak dana Sokolac potpuno spreman čeka najveću amatersku sportsku manifesta ciju u Jugoistočnoj Evropi.

Ovogodišnja „Olimpijada tromeđe“ će se održati od 3.do 7. jula uz učešće 27 opština sa područja Srbije, Crne Gore i BiH (Republike Srpske) koji će se nadmetati u 15 sportskih grana : fudbalu , futsalu, košarci, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, atletici, stonom tenisu, karateu, šahu, planinarstvu, ribolovu, biciklizmu, stonom tenisu i tenisu.

Na igrama se očekuje učešće preko 2.500 sportista, sportskih radnika i gostiju. Akreditovano je preko 60 novinara iz 34 medijske kuće. Uporedo sa MOSI održaće se i Para Mosi na kojim će učestvovati deset ekipa reprezentacija gradova koji će se nadmetati u šahu, streljaštvu, ribolovu i pikadu.

Na Skupštini su formirane sve potrebne komisije za takmičenje. Predsednik organizacionog odbora i načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica je istakao u pozdravnom obraćanju članovima Skupštine, gostima i prisutnim novinarima da će Sokolac potpuno spreman,  drugi put u dugoj istoriji igara, dočekati sportiste sa tromeđe tri države.

-Malo su nas vremenske neprilike omele u  pripremi terena,  ali za desetak dana ćemo definitivno sva sportska borilišta pripremiti i ona će biti na raspolaganju sportistima i spremna za provođenje takmičenja. Ono što nas je malo zabrinjavalo bio je smeštaj svih sportista i gostiju, ali sada možemo slobodno reći da je i taj problem uspešno rešen. Oko 800 sportista će boraviti u privatnom smeštaju, jedan dio će biti smešten u hotelima i apartmanima, a ostatak u kolektivnom smeštaju u kome smo obezbedili zadovoljavajuće uslove. Veliku pažnju smo posvetili i bezbednosti  sportista, a i svih ostalih koji budu boravili u Sokocu za vreme igara. Svečano otvaranje 56.MOSI je predviđeno kao što smo rekli 3. jula sa početkom u 16 časova, kada će uslediti svečani defile učesnika igara. Igre će otvoriti predsedavajući predsedništva BIH, Milorad Dodik, a potom će uslediti i prva sportska  nadmetanja. Sokolac je uvek bio otvoren grad dobrih i gostoljubivih  domaćina ,imamo iskustva jer su  igre prvi put održane u našem gradu 2011 godine, a sigurno ćete i 7. jula kad se spusti zastava MOSI i krene put Nove Varoši domaćina sledećih igara ,Sokolac napustiti srećni i zadovoljni, zaključio je Bjelica 

Potom je usledilo i žrebanje grupa u kolektivnim sportovima , radi malog broja prijavljenih ekipa na ovogodišnjim MOSI se neće tamičiti rukometašice ,šahistkinje kao ni takmičarke u ribolovu  :

Odbojka (m) :

Prijepolje, Priboj , Bajina Bašta, Sokolac

Odbojka(ž) \

 A- Sokolac, Goražde, Kalinovik, Arilje,

 B- Foča , Požega , Nova Varoš , pobednik baraža Rudo - Priboj

C- Pljevlja, Višegrad; Bajina Bašta, Rogatica

 D- Ivanjica, Čajetina, Prijepolje..

Košarka (m) A- Priboj , Požega, Prijepolje, Srebrenica

B- Nova Varoš, Pljevlja, Sevojno, Čajetina

 C- Rogatica, Bajina Bašta , Ivanjica , Sokolac

Košarka (ž)

A -  Prijepolje, Priboj, Užice

B - Požega, Nova Varoš, Sokolac

Rukomet(m)

A - Priboj, Arijle, Pljevlja, Užice

 B - Nova Varoš , Bijelo Polje, Višegrad, Mojkovac

C - Prijepolje, Berane, Požega, Sokolac

Fudbal(m)

Rogatica - Požega, Rudo –Sokolac , Višegrad - Čajniče, Nova Varoš - Plužine, Kolašin -Srebrenica, plasman u četvrtfinale su direktno obezbedile ekipe Pljevalja, Mojkovca i Priboja.

Fudbal (ž)

Goražde - Sokolac plasman u polufinale su direktno obezbedile ekipe Pljevalja .Požege i Rogatice.

Futsal (m)

 A - Bajina Bašta, Ivanjica, Kalinovik

B - Berane, Nova Varoš, Požega, Srebrenica

C- Plužine , Novo Goražde, Rogatica, Čajetina

D - Priboj, Mojkovac, Pljevlja, Sokolac

Stoni tenis (m)

Skupština MOSI, Sokolac

Foča, Novo Goražde, Rogatica

B - Bijelo Polje, Nova Varoš, Požega

C - Priboj, Berane, Sokolac , Čajniče

Stoni tenis(ž)

 A - Foča, Berane, Priboj

B - Požega, Nova Varoš, Rogatica, Sokolac

Tenis (m)

A - Foča, Bajina Bašta, Sokolac

B - Bijelo Polje, Požega, Rogatica, Rudo

Odbojka na pesku(m)

A - Priboj, Bijelo Polje ,Prijepolje, Bajina Bašta

Odbojka na pesku (ž) –

Prijepolje, Višegrad, Požega

Sokolac, Pljevlja, Priboj

Čajetina, Bajina Bašta, Nova Varoš, Novo Goražde

Maskota MOSI 56

Na ovogodišnje MOSI  prvi put se pojavljuju ekipe Srebrenice i Sevojna,  a učešće su potvrdile i opštine Užice, Kosjerić, Ivanjica, Prijepolje, Požega, Priboj, Arilje , Nova Varoš, Čajetina, Bajina Bašta iz Srbije, Mojkovac, Kolašin, Berane, Bijelo Polje, Pljevlja, Plužine iz Crne Gore, Rudo, Višegrad, Čajniče, Kalinovik, Foča, Novo Goražde; Goražde ,Rogatica i Sokolac (BiH)

Porodicu MOSI sačinjavaju i opštine Novi Pazar, Sjenica, Tutin iz Srbije Plav, Rožaje,

Petnjica, Gusinje, Žabljak iz Crne Gore i Ustikolina Foča i Pale Prača iz BiH ali od ovih ekipa nije stigla prijava za 56.  igre pa one neće ni učestvovati na najvećoj sportskoj amaterskoj manifestaciji na Balkanu