XS
SM
MD
LG

Mrkobrada okupio talente

Siniša Mrkobrada i Vladan Kovačević

Prvi letnji golmanski kamp prijateljstva u Republici Srpskoj, u organizaciji Akademije “Prva rukavica” nekadašnjeg istaknutog golmana banjalučkog Borca Siniše Mrkobrade biće održan od danas do 25. juna na Hajdučkim vodama na Borju.

-Biće ovo premijerni kamp za golmane kod nas na kojem će učestvovati 32 čuvara mreže iz Banjaluke, Beograda, Novog Sada, Doboja, Cazina, Jelaha, Gračanice, Ključa, Priejdora, Temerina, Dervente, Žepča, Zenice… Odavno imam ovu ideju, a nakon spoznaje da ima smisla posvetiti se mladima i radu s njima odlučio sam da organizujem kamp prijateljstva koji bi trebalo da postane tradicionalni. Kao što je poznato Akademija “Prva rukavica” je prva takve vrste u Republici Srpskoj i okuplja više od 40 golmana – istakao je vlasnik pomenute Akademije Siniša Mrkobrada.

Pored Mrkobrade još tri trenera učestvovaće u ovom kapu prijateljstva i edukovati mlade golmane: Goran Brašnić, član stručnog štaba juniorske reprezentacije BiH, Vladimir Todorić iz Novog Sada i Marko reljić iz kozarske Dubice.

-Kao gost i promotor kampa biće Branko Bane Grahovac, internacionalac iz Srpca, a posebno mi je drago što sma uključio i dječaka iz Kozarske Dubice Marka Reljića u ovu priču. Među 32 učesnika biće i pet devojaka, a kamp će pohaćati polaznici od osam do 20 godina. Ovom akcijom na Hajdučkim vodama “probijamo led” i postavljamo nove standarde u fudbalu, a želja nam je da svake godine kamp bude sve masovniji i organizovaniji, poznatiji u regionu – dodao je Siniša Mrkobrada.

Među učesnicima biče i jedan od najtalentovanijih mladih golmana u Republici Srpskoj Rastko Opalić čiji je idol nekadašnji reprezentativni čuvar mreže Kameruna Tomas Nkono, danas član stručnog štaba španskog prvoligaša Espanjola. Nkono je pre izvesnog vremena poslao Rastku Opaliću svoj dres s posvetom.

Polaznik u Akademiji “Prva rukavica” bio je i golman Sarajeva Vladan Kovačević, a između ostalih i Jovan Kutić iz Krupe…

Sportski žurnal