XS
SM
MD
LG

Stiže Lučić, odlazi Žeravica

Pred put na Zlatibor koji je zakazan za nedelju, 23. juna u Fudbalskom klubu Borac žele da sklope, koliko-toliko preciznije, konture igračkog kadra koji će se od 20. jula ponovo boriti za bodove na premijerligaškim terenima. Tim menadžer Branislav Krunić sklapa mozaik sa željom da Borac izbegne borbu za opstanak i krene uzlaznom linijom ka vrhu domaćeg fudbala.

Danas će na Gradski stadion u Banjaluku stići iskusni golman bijeljinskog Radnika Mladen Lučić (34) koji je već 2012. godine boravio u crveno-plavom taboru, kada je stigao iz Olimpika, a onda je otišao u Radnik na pozajmicu, pa je jedno vreme čuvao gol Slavije iz Istočnog Sarajeva, da bi se ponovo vratio u Semberiju.

-Dolazim u Banjaluku, bio sam na odmoru na moru, ali zbog žreba za evrokupove generalni sekretar Radnika Slobodan Đorđić je u Nionu, tako da ga moram sačekati kako bih uzeo papire iz kluba – potvrdio je Mladen Lučić svoj povratak u grad na Vrbasu.

Što se tiče dvojice stranaca koji su prethodnih dana bili na probi u Borcu u klubu su odlučili da zadrže vezistu iz Malija Dieudonea Gbaklea (20) koji je zadovoljio ukuse stručnog štaba, dok to isto nije uspeo Argentinac Gvido Lopez i on će morati da potraži novu destinaciju.

U Borcu su odlučili da produže ugovor i sa iskusnim vezistom Aleksandrom Radulovićem koji će da bude uzdanica i u novoj premijerligaškoj sezoni, dok će ugovor s drugim graditeljem igre, Milošem Žeravicom biti raskinut, najverovatnije sporazumno jer nije u planovima tim menadžera Branislava Krunića.

Borac je dogovorio odigravanje još jedne utakmice u sklopu priprema na Zlatiboru koje će trajati dve sedmice. “Crveno-plavi” će 3. jula igrati protiv srpskog prvoligaša Zemuna, a, zanimljivo, isti dan ima i duel sa superligašem kruševačkim Napretkom. Kako je saopšteno, jedan meč će biti igran u prepodnevnim, a drugi u popodnevnim časovima, pa će na teren biti poslani kombinovani timovi.

Već je poznato da će na putu ka Zlatiboru 23. juna Banjalučani igrati protiv premijerligaša BiH Tuzla sitija, potom na Vidovdan, 28. juna igraju sa šampionom Crne Gore Sutjeskom iz Nikšića, a tri dana posle pomenutih mečeva sa Zemunom i Napretkom igraće protiv još jednog superligaša Srbije, Mladosti iz Lučana. Rumunski Brašov bi trebalo da bude protivnik 7. jula.

Još uvek nije poznat protivnik u generalnoj probi pred start prvenstva, 13. jula, a u Borcu čekaju da vide ishod žreba takmičarskih brojeva Premijer lige BiH za sezonu 2019/20. koji je zakazan za danas u Sarajevu (12 časova) i da vide da li će na jesenjoj premijeri biti gosti ili domaćini, pa će na osnovu toga tražiti rivala i mesto odigravanja generalke.

 


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33