XS
SM
MD
LG

Završen Streetball Pale 2019: Pehar ostao kod kuće

Ekipa "Golden Hands'' iz Pala pobjednik je međunarodnog turnira u uličnom basketu, koji je održan u Palama i na kome su se takmičile ekipe iz Srbije, Crne Gore i BiH.

Za pobjedničku ekipu nastupali su Miroslav Kovač, Darko Rističević, Nikola Pilindavić i Miroslav Milidrag.

Pobjednička ekipa osvojila je novčanu nagradu od 1.000 evra i stekla pravo učešća na čelendžeru u Beogradu. 

Turnir, koji je završen sinoć na sportskim terenima na Koranu, igrao se pod zaštitnim znakom FIBA tri na tri, a učestvovalo je 20 seniorskih ekipa, šest juniorskih i četiri ekipe u konkurenciji djevojaka. 

Najbolji igrač na turniru Miroslav Kovač iz pobjedničke ekipe rekao je da se turnir od njegovog početka pokazao da je najkvalitetniji u BiH, a da na težini dobija i to što će ovaj sport od sljedeće godine biti olimpijski. 

Jedan od organizatora turnira Marko Lazarević rekao je da se turnir održava 16. put i da ima najdužu tradiciju u BiH, a cilj je promocija basketa tri na tri. 

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je značaj turnira i najavio da će gradska uprava nastaviti da pomaže njegovu organizaciju. 

Novčani bon pobjednicima je uručio načelnik opštine Pale Boško Jugović, koji je ocijenio kako je turnir podignut na jedan visok nivo, što se vidi po broju učesnika i prisutnih. 

Generalni pokrovitelj turnira je opština Pale, zatim opština Istočno Novo Sarajevo, grad Istočno Sarajevo, Olimpijski centar "Jahorina" i veliki broj privatnih subjekata.