XS
SM
MD
LG

EP: Španija i Britanija u polufinalu

Foto: fiba.basketball

Košarkašice Velike Britanije i Španije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva u košarci u Beogradu i automatski su obezbijedile plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

U prvom četvrtfinalu četiri minuta prije kraja Velika Britanija je imala prednost od deset poena, kao i tokom cijele utakmice, da bi tada Mađarice napravile seriju 13:4 i prišle na samo -1. Britanke su preko slobodnih bacanja povećale prednost na 62:59, a Studer je promašila trojku za izjednačenje. Najefikasnija na meču bila je Fangbele sa 29 poena, a u Mađarskoj Tarner je postigla 11, dok su Raksanji i Studer imale po deset poena.

Drugo četvrtfinale je bilo neizvjesno samo u prvoj četvrtini, da bi Španija drugih deset minuta osvojila rezultatom 25:12 i na odmor otišla sa 44:28. Ta razlika je samo rasla do konačnih 78:54 i sa ovom pobjedom Španjolke su pokazale da žele zlato. Najefikasnija je bila Ndur sa 24 poena, u 12 skokova, Nikols i Ksargaj su postigle po 11 poena, a u Rusiji Levčenko je imala učinak od osam poena.

Velika Britanije će saznati rivala nakon utakmice Belgija i Francuske (18h), a Španija  poslije duela  Srbije i Švedske (20.30h).