XS
SM
MD
LG

Rafa rutinski, preokret Konte

Foto: Tennis World USA

Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Vimbldona. On je u trećem kolu bio bolji od Žo Vilfreda Conge sa 3-0.

Rafi Nadalu je mnogo značilo psiholiški to što je dobio Kirijosa u prošloj rundi. Vidjelo se koliko je mirniji u ovom meču. Sa druge strane, Conga je fizički samo bio tu a psihički ko zna gje. Kao da se predao i prije početka meča. Nema se o samom meču puno toga reći. Samo se može konstatovati da je Rafa rutinski slavio sa 6-2, 6-3 i 6-2.

Mnogo interesantinije je bilo na ''Terenu 1'' gje su igrale Joana Konta i Sloun Stivens. Amerikanka je dobro otvorila susret i prvi set je dobila sa 6-3. Nastavila je pritiskati u drugom setu Kontu, propuštala veliki broj lopti i nije uspjevala slomiti protivnicu. 

Foto: WTA Tour

To joj se obilo o glavu. Nakon što je u sedmom gemu Konta spasila četiri brejk lopte, krenula je da igra kao preporođena. Do kraja susreta Konta je bila predominantna. Sloun je poznata po tome da kad jako padne, ne može se podignuti. Tako je bilo i sada. Od tog gema gdje je Joana spasila brejk lopte pa do kraja meča, Konta je uzela osam a Stivens samo jedan gem. Na kraju je Konta napravila preokret i dobila drugi i treći set sa 6-4 i 6-1.