XS
SM
MD
LG

Mihjalović govorio o bolesti

Siniša Mihjalović

Srpski trener i nekada legendarni fudbaler Siniša Mihajlović na konferenciji za štampu saopštio je da boluje od leukemije, zbog čega se povlači sa mesta trenera Bolonje i prekida karijeru.

"Sazvao sam ovu konferenciju za novinare i zamolio za privatnost, jer sam lično hteo da kažem ekipi i javnosti ovu vest. Nažalost, to se nije ostvarilo i nisu svi poštovali moju želju. U nameri da prodaju nekoliko stotina primeraka više, pokvarili su dugotrajno prijateljstvo", rekao je Mihajlović, misleći na novinare lista "Korijere delo Sporta".

Konferenciji je prisustvovao i Valter Sabatini, direktor Bolonje.

"Trener je pokazao veliku hrabrost kada je zakazao konferenciju za novinare, da bi govorio o svojoj situaciji. Ovde smo da ga podržimo. Porodica Saputo je doletela iz Montreala. Ovaj čovek će uvek moći da računa na Bolonju. Biće uz nas i mi ćemo biti uz njega, štagod da se dogodi. Ovaj čovek je veoma jak. I hajde da kažemo jasno - Siniša će ostati trener Bolonje i ništa se neće promeniti!", izjavio je Sabatini.

"Kad sam saznao plakao sam danima. Ali to nisu bile suze straha. Poštujem ovu bolest. I suočiću se s njom. Ispršenih grudi. Gledaću je u oči. Kao što sam uvek radio...", zaključio je "Miha".

Mihajlović je u januaru drugi put u karijeri preuzeo Bolonju umesto Filipa Inzagija i odličnim rezultatima obezbedio opstanak u Seriji A bez problema, iako je ekipa prethodno bila u teškoj situaciji.

Pred start nove sezone dobio je finansijski jači ugovor, do 2022. godine, uz garancije kluba u ulaganja u tim, što se i dogodilo.

Bivši selektor reprezentacije Srbije u Italiji je radio kao trener još Katanije, Fiorentine, Sampdorije, Torina i Milana.