XS
SM
MD
LG

Simonino savršenstvo za koje Serena nije imala lijeka

Vimbldon za dame nije bio interesantan previše u smislu da je falilo kvaliteta u samim mečevima. Očekivali smo spektakl u finalu a na kraju je spektakularna bila igra samo jedne igračice. Simona Halep je odigrala vrhunski meč i naprosto je oduvala Serenu sa terena.

Foto: WTA Tour

Pratim tenis 17 godina ali rijetko kad sam bio impresioniran nekom partijom, kao danas partijom Simone Halep. Ono što sam govorio da je bitno u najavi meča, ona je radila fenomenalno. Riternirala je nenormalno dobro i to protiv Serene koja ima ubitačne servise za standarde ženskog tenisa. 

Takođe, rekao sam da će Serena napadati a Simona da će igrati defanzivno. Poenta je bila da Simona bukvalno uđe u glavu Sereni. Da joj defanziva bude tako kvalitetna da se Serena mora namučiti za svaki poen. I Simona je to uspjela. Bukvalno je Serena izgubila deset poena minimum samo zato što ju je Simona izludila defanzivom.

Trčala je Rumunka kao nikad. Geometrija Sereninih udaraca često je bila gotovo pa perfektna a opet bi Halep stizala sve. I onda bi se redale greške Serene iz očaja, što iz bekenda što iz forhenda. A opet, kada je dobijala šansu da napadne, Halep je to radila briljantno. I forhend i bekend su je služili jako dobro. Gotovo da nije bilo loše stvari u njenoj igri. Eventualno neka greškica joj se znala potkrasti ali ih je ukupno bilo minimalno.

Na kraju krajeva, kakva god Serena bila, nju nikada nije lako dobiti na Vimbldonu. Pogotovo kada je dobijete 6-2, 6-2, znači da ste zaista odigrali nevjerovatan meč. I upravo takav meč je Simona Halep odigrala danas. Serena je protiv nje izgledala kao početnica. A ta ''početnica'' ima 23 titule na Gren Slemovima. I takva šampionka pala je za 55 minuta protiv moćne Simone.

Činjenica je da se bliži kraj jedne velike karijere. Serena je izgubila treće finale Gren Slea zaredom. Prvo je bolja od nje bila Kerber u finalu Vimbldona, pa potom Osaka u finalu US Opena a sada i Halep. Takođe, u tim finalima Serena je bila poprilično nemoćna.

Ta nemoć Serene danas se desila radi maestralne partije Simone Halep. Halep je fantastična teniserka. Sada je dvostruka Gren Slem šampionka. Kada je na svom nivou, teško da joj iko može parirati od ostalih teniserki. Jedini njen problem je što nije dovoljno fokusirana i često ima problema sa kontinuitetom. Nekada ima problema i sa nervozom pred mečeve što se i u mečevima osjeti. Nekada i ne trenira dovoljno.

Ali, kada je maksimalno posvećena i kad igra kako može, Simona Halep je predominantna. Ukoliko bude konačno ostvarila i kontinuitet u igrama, mogla bi Simona imati žetvu GS titula u narednim godinama. Sada ih ima dvije a moglo bi ih biti još mnogo, ukoliko bude ponavljala igra sa ovogodišjeg Vimbldona. I to jako jako mnogo.