XS
SM
MD
LG

Šta je sa tužbom Mavasa

Teren FK Tuzsla siti

 Sud BiH se oglušio na tužbu preduzeća “Mavas” iz Mrkonjić Grada koja je podnesena protiv Fudbalskog saveza BiH, pa je ova firma za postavljenja sportskih podloga i terena poslala još jedan dopis u kojem traži od Suda BiH da se izjasni da li je nadležan za ovaj slučaj, pošto se Kantolni sud u Sarajevu proglasio nenadležnim. 

Kao što je poznato “Mavas” je podneo tužbu jer kao prvoplasirana firma na tenderu za dobijanje petnaest terena iz projekta FIFA u vrednosti više od sedam miliona maraka jer je posao dobila firma “Pejkom” iz Beograda. Takođe, isti dopis koji je upućen Sudu BiH je poslan i svim lokalnim zajednicama gde bi trebalo da se grade pomenuti tereni.

U celoj ovoj priči navodno je bio sporan Dragan Komadina iz Srpca, čovek koji je bio član komisije koja je vodila priču u ovom projektu, koji ne pripada fudbalskom sistemu u Republici Srpskoj i nema dodirnih tačaka sa FSRS, ali je ipak bio jedan od nadležnih i odgovornih. Pored njega u komisiji su bili još Andan Džemidžić, generalni sekretar FS BiH, Nihad Hodžić zadužen u ime FS BiH za infrastrukturu i Oliver Glibo iz Mostara koji je jedini bio da se donese odluka po plasmanu na tenderu, ali je preglasan rezultatom 3:1.

Komadina, za koga se fudbalska javnost u Republici Srpskoj i BiH raspitivala otkud u ovoj priči, je navodno u Komisiju za odabir najpovoljnijeg ponuđača “upao” po nalogu nekoga iz FSRS, a radi se o građevinskom inžinjeru statičaru i radi kao sudski procenitelj. Do sada nije imao iskustva u radu Fudbalskog saveza Republike Srpske pa s toga još više čudi njegov izbor da bude u odgovornoj komisiji FS BiH.

Predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević je ranije istakao da će radovi na petnaest terena iz projekta FIFA početi do kraja jula, a na poslednjoj konferenciji za novinare u FSRS je dodao da tužba “Mavasa” neće zaustaviti radove. U Republici Srpskoj još uvek nisu počeli radovi na izgradnji pet ovakvih terena s plastičnom podlogom, a planirani su u Prijedoru, Gradišci, Doboju, Bijeljini i Istočnom Sarajevu.

Kada je u pitanju Federacija BiH početni radovi su krenuli u Cazinu, a izvodi ih firma Sport Junajted iz Sarajeva, koja je podizvođač radova “Pejkomu”.

Biće zanimljivo sačekati odgovor Suda BiH na pitanje “Mavasa” zbog čega se odugovlači s tužbom i ko kupuje vreme?