XS
SM
MD
LG

Kome preti Nihad Hodžić?

Pismo Nihada hodžića lokalnim zajednicama

Fudbalsku javnost Republike Srpske danas je dočekalo pismo v.d izvršnog direktora za administraciju FS BiH Nihada Hodžića u kojem on otvoreno preti Republici Srpskoj. U pismu koje je još 15. avgusta otišlo na adrese lokalnih zajednica Republike Srpske (ne navodi se koje su to) piše:

“Fudbalski savez BiH je primio pismo od Fudbalskog saveza Republike Srpske kojim se obavještava FS BiH da se na području FSRS dešavaju aktivnosti na sazivanju vanredne Skupštine FSRS i mogućih nestatutarnih aktivnosti u tom pogledu.

O tim mogućim aktivnostima će raspravljati Izvršni odbor FS BiH na svojoj redovnoj sednici zakazanoj za 22. avgust 2019. godine.

Ovom prilikom želimo samo ukazati na moguće posledice nestatutarnog delovanja bilo kojeg organizacionog nivoa u okviru FS BiH, a u ovom slučaju FSRS.

Svi infrastrukturni projekti koji se realizuju u saradnji sa FS BiH bili bi suspendovani, uz znanje UEFA i FIFA.

Trajanje suspenzije bi trajalo do rešavanja eventualnih nestatutarnih aktivnosti. Međutim, u cilju zaštite interesa FS BiH i preuzetih obaveza FS BiH prema dobavljačima i partnerima, ukoliko bi ove aktivnost potrajale izvan razumnog roka, FS BiH bi bio primoran na projekte lokalnih zajednica u okviru Republike Srpske prebaciti na zainteresovane lokalne zajednice u okviru Federacije BiH.

Nadamo se da do ovih neželjenih aktivnosti neće doći, ali smo dužni da vas upoznamo sa potencijalnim opasnostima nestatutarnih delovanja unutar FSRS”, stoji u pismu Nihada Hodžića.

Mnogo pitanja  se može izvući ih ovog pisanija gospodina Hodžića, ali ćemo to ostaviti za neka kasnija vremena. S razlog, a neka fudbalska pa i ona druga javnost izvuče sama zaključke. Moramo ipak upitati Hodžića, kome on to preti???

Faksimil pisma Nihada Hodžića