XS
SM
MD
LG

Teniseri u Srpcu

Ministar porodice, omladine i sporta RS, Sonja Davidović, ozvaničila je danas u Srpcu završetak edukativno-vaspitnog kampa za najbolje mlade tenisere i teniserke Republike Srpske i Srbije uzrasta do 14 godina.

Ove godine Kamp u Srpcu održan je u okviru ljetnje škole sporta Ministarstva porodice Omladine i sporta Republike Srpske u organizaciji Teniskog kluba Srbac, i kroz njega je do sada prošlo oko 150 djece. Podršku u radu kampa pružili su  Teniski savez Republike Srpske i Opština Srbac.

Ministarka Sonja Davidović izrazila je zadovoljstvo što postoje entuzijasti koji žele da rade sa djecom i ulažu u njihovo napredovanje.

„Vjerujem da je kamp bio koristan i da je svako ponešto naučio. Sa predstavnicima lokalne uprave iz Srpca razgovarala sam o još nekim projektima koji će obuhvatiti rad sa djecom kroz različite sportove i koji bi mogli biti realizovani u skorije vrijeme“, rekla je Davidović.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević pohvalio je organizaciju kampa koji već ima dugu tradiciju u našoj opštini.

„Nadam se da će se nastaviti njegovo održavanje i zadovoljstvo nam je što smo i mi dali svoj doprinos njegovom radu“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Treninzi su se odvijali na terenima Teniskog kluba Srbac a učesnici su bili smješteni u Etno kampu ,,Platane“ u Gornjoj Lepenici, gdje su imali odlične uslove za odmor i kondicione treninge.

Portparol Teniskog saveza, Bojan Božić, rekao je da je kamp organizovan u okviru ljetne škole sporta koju sprovodi resorno ministarstvo.

„Ovo je prvi dio kampa a drugi će biti nastavljen u Trebinju gdje će učešće najvjerovatnije uzeti teniska reprezentacija Srbije koja je do 16 godina koja je vicešampion Evrope a uz njih će učestvovati i odgovarajuća selekcija Republike Srpske“, rekao je Božić.

Na kraju ceremonije, direktor Teniskog kluba Srbac Slavko Dragosavljević uručio je zahvalnice za pomoć u organizaciji kampa ministarki Sonji Davidović, načelniku Mlađanu Dragosavljeviću i dugogodišnjem sportskom entuzijastu i članu Teniskog kluba Srbac, Vidu Jurišiću.