XS
SM
MD
LG

Danas premijera ''Predsednika''

Petar i Milan jelić

Dokumentarni film “Predsednik” o životu i radu doktora Milana Jelića biće promovisan večera od 19 časova u hotelu “Krušik” u Skugriću, nadomak Modriče.

Autor filma je Slađan Jeremić, inače dopisnik Sportskog žurnala, okupio je na folmu posebnu ekipu koju sačinjavaju: konsultant i saradnik na scenariju Tomo Marić, saradnici Dragan Novaković, Igor Divjak, Aleksandar Zorić, Boris Grumić i Vedran Blagojević, montažer je bila Biljana Ševo. Film je rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

Oni koji su imali priliku da vide ovu dokumentarnu filmsku priču kažu da je reč o izuzetnom delu. U filmu “Predsednik” govore Milorad Dodik, Petar Đokić, Nikola Špirić, Mladen Krekić, Rajko Ubiparip, Tomo Marić, Dragan Novaković, Petar Jelić, Dragan Džajić, Žarko Zečević, Ilija Petković i Zvezdan Terzić.

Petar Jelić, Slađan Jeremić. Milan Jelić

Dokumentarni film “Predsednik” biće sastavni deo velike svečanosti pod nazivom “I ja sam uz Modriču”, koja će imati i donatorski karakter. Okupiće brojne visoke zvanice predvođene Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva BiH, poštovaoce Milana Jelića i prijatelje Fudbalskog kluba Modriča.

Doktor Milan Jelić bio je predsednik Republike Srpske i fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH, član foruma UEFA. Preminuo je, iznenada u 51. godini, 30. septembra 2007. dok se rekreirao na stadionu u Modriči koji nosi njegovo ime.