XS
SM
MD
LG

Život i delo doktora Jelića

Petar Jelić i Milorad Dodik

Film „Predsednik“ autora Slađana Jeremića o životu i radu doktora Milana Jelića, predsednika Republike Srpske i prvog čoveka fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH premijerno je prikazan sinoć u hotelu Monogram u Skugriću, kod Modriče.

Svečanost je uveličao i Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, koji je istakao da je došao da oda još jednu počast nekadašnjem predsedniku Republike Srpske, svom prijatelju i velikom čoveku.

-Intenzivne godine sam proveo u saradnji sa Milanom Jelićem, poslednjih godina njegovog života najvažnije, on kao predsednik, a ja kao premijer, za narod i Republiku Srpsku. Bez obzira na svu težinu i odgovornosti, uvek smo se šalili... Došao sam ovde da pomognem u skladu sa svojim mogućnostima u organizaciji memorijala koji čuva uspomenu na predsednika Milana Jelića, obezbediću 100.000 maraka, a uz to ću lično da doniram i pet hiljada maraka, tačnije porodica Dodik će to da donira – rekao je Milorad Dodik.

U prepunoj restoranskoj Sali, nakon prikazivanja filma „Predsednik“ o istom su govorili autor Slađan Jeremić, zatim Tomo Marić, savetnik u Vladi Republike Srpske, Dragiša Ćorsović u ime Radio - televizije Republike Srpske, u čijoj produkciji je realizovan ovaj projekat, kao i načelnik Opštine Modriča Mladen Krekić i sin pokojnog Milana Jelića, Petar Jelić, nekadašnji uspešni fudbaler.

Navirale su emocije...

-Milan Jelić je živ, što više vreme protiče sve sam sigurniji u to, jer ovim pokazujemo da još uvek živi u nama, a dok je tako i on će da bude sa nama – rekao je Tomo Marić.

Mladen Krekić, načelnik Opštine Modriča je kroz suze zborio:

-Hvala vam svima što ste došli da odate još jedno priznanje našem i vašem Milanu Jeliću koji je bio sve: sin, brat, muž, otac, sportista, predsednik... Od srca vam hvala.

Deca su vojska najjača – često je govorio pokojni Milan Jelić i ove godine biće odigran deseti jubilarni turnir omladinaca na stadionu u Modriči koji nosi njegovo ime.

U filmu „Predsednik“ o Milanu Jeliću govorili su: Dragan Džajić, Žarko Zečević, Ilija Petković, Zvezdan Terzić, Tomo Marić, Petar Jelić, Milorad Dodik, Petar Đokić, Nikola Špirić... 

Nakon zvanične promocije filma „Predsednik“ na istom mestu je organizovana i donatorska žuto - plava veče Fudbalskog kluba Modriča Alfa pod nazivom „I ja sam uz Modriču“.

Fotografije sa premijere: