XS
SM
MD
LG

Zvijezda 09 srušila Zrinjski

 

Fudbaleri Zvijezde 09 rezultatom 2:0 su savladali Zrinjski u okviru 15. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine

Fudbaleri Zrinjskog su u okviru 15. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovali na Gradskom stadionu u Ugljeviku i odigrali susret protiv Zvijezde 09, a domaći tim je savladao vicepravaka Bosne i Hercegovine rezultatom 2:0.

Utakmica je odigrana pred gotovo praznim tribinama zbog izuzetno tmurnog vremena i po veoma lošem terenu.Prvih nekoliko minuta proteklo je u ispitivanju snaga, a na prvu priliku svi su čekali do osme minute kada je Caique Augusto Correia šutirao preko golmana Brkića.

Zrinjski je pokušavao iskoristiti dominaciju na terenu, ali u tome nije uspio, pa je kažnjen u 14. minuti susreta kada je bivši igrač Željezničara, Ognjen Đelmić, donio prednost svom timu. Nakon što se lopta odbila od igrača Zrinjskog, fudbaler domaćeg tima šutirao je i pogodio desni dio golmana Brkića. Zvijezda 09 je povela protiv Zrinjskog na veliko iznenađenje.

Fudbaleri Zrinjskog u 16. minuti zaprijetili su domaćem timu preko Luisa Ibaneza nakon što je izveo fantastičan slobodan udarac, ali golman Zvijezde 09 je intervenisao i otklonio opasnost ispred svog gola., a samo minut kasnije Predragović je uputio šut prema golu Zrinjskog, ali je Brkić sjajno odbranio njegov udarac.

Samo nekoliko minuta kasnije desio se promašaj sezone u BHT Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Igrala se 18. minuta na sasretu kada je Petar Kunić prošaio nemoguće.  Naime, nakon nakon što mu je asistirao Kristijan Stanić, Kunić je izašao sam pred golmana Zvijezde 09  i nije iskoristio švoju šansu.

Ibanez je u 21. minuti izveo korner na prvu stativu, gdje se našao fudbler Zrinjskog koji je bio neprecizan i propustio priliku da donese izjednačenje svojoj ekipi, a minut kasnije Renato Gojković se našao u dobroj šansi za svoju ekipu, ali je šutirao pored gola.

Pet minuta kasnije, tačnije u 27. minuti, u šansi se našao strijelac jedinog pogotka, Ognjen Đelmić, ali nije se dobro snašao te je njegov šut otišao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena treba izdvojiti još dvije prilike za fudbalere Zrinjskog. U 37. minuti Zlomišić je progirao Ibaneza, a njegov šut iskosa otišao je pored golmana Avramovića, da bi posljednju priliku u prvom dijelu susreta imao Stanić, kada je promašio čitavu loptu nakon asistencije Semira Pezera.

Na startu drugog poluvremena trener Zrinjskog, Hari Vukas, odlučio je baciti sve karte u napad i barem probati stići do izjednačenja ili preokreta, a u igru je ušao umjesto Rugaševića ušao Ivan Lendrić.

Zrinjski je pokušavao na sve načine izjednačiti rezultat, ali pritisak kojeg su stvarali fudbaleri Harija Vukasa nije urodio plodom, Zvijezda 09 dobro i organizovano je branila svoj kazneni prostor, a onda bivši fudbaler Željezničara, Ivan Lendrić, u 58. minuti našao se u sjajnoj prilici, ali njegov šut otišao je pored gola.

Fedor Predragović u 67.minuti uputio je udarac u sami šesnaesterac, a golman Brkić je izbacio loptu van kaznenog prosotra i fudbaleri gostujućeg tima napravili su kontru poslije toga, ali je jedan igrač Zvijezde 09 prekinuo akciju.

Samo nekoliko minuta Augusto je uputio udarac prema Brkiću, ali njegova lopta je išla po sredini gola i to je bila veoma lagana intervencija za gostujućeg golmana.

Fantastičnu priliku u 73. minuti propustio je Ognjen Đelmić koji je mogao matirati golmana Brkića, ali zahvaljujući njegovom sjajnom intervencijom Zvijezda 09 nije stigla do drugog pogotka na ovom meču.

Ognjen Đelmić fantastičnu partiju krunisao je drugim pogotkom u 85.minuti na susretu i tako riješio sve dileme oko pobjednika na susretu. Bila je ovo sjajna partija fudbalera Adnana Žildovića. Naime, ovo je ujedno i treći pogodak u sezoni za nekadašnjeg fudbalera Željezničara.

Nekoliko minuta kasnije opet se Đelmić našao u prilici da postigne treći pogodak na ovoj utakmici, ali pravom mjesto se našao golman Brkić i tako spriječio potpuni debakl ekipe Zrinjskog.

Do kraja sureta potrebno je još izdvojiti prečku u 90. minuti Luisa Ibaneza, pa se rezultat nije mijenjao. Treba dodati da je ekipa Zrinjskog poslije poraza u Ugljeviku pala na šesto mjesto, a Zvijezda 09 je ostvarila prvu pobjedu nakon pet uzastopnih poraza.

U narednom kolu fudbalere Harija Vukasa očekuje dule protiv Tuzla Siti u Mostaru, a Zvijezda 09 će gostovati u Zenici kod Čelika.

 

 


Velež 0 : 1 Radnik
Željezničar 5 : 2 Sarajevo
Zvijezda 09 0 : 0 Široki Brijeg
Tuzla Siti 2 : 1 Sloboda
Borac 3 : 1 Čelik
Mladost 0 : 2 Zrinjski
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 7 4 3 0 15
2 Tuzla Siti 7 4 2 1 14
3 Sarajevo 7 4 2 1 14
4 Zrinjski 7 4 1 2 13
5 Borac 7 3 2 2 11
6 Radnik 7 3 0 4 9
7 Sloboda 7 2 3 2 9
8 Čelik 7 2 3 2 9
9 Široki Brijeg 7 1 4 2 7
10 Mladost 7 1 2 4 5
11 Velež 7 1 1 5 4
12 Zvijezda 09 7 0 3 4 3