XS
SM
MD
LG

Zajedništvo nosi Borac

Posle avgusta 2010. godine fudbaleri Borca ponovo su trijumfovali na zeničkom “Bilinom polju”. Crveno plavi su preokretom u finišu meča, golovima rezervista Demira Jakuovića u 84. i Srđana Vujaklije u 90+3. minutu, na asistencije Zorana Milutovića iz slobodnog udarca i kornera, pobedili Čelik, gurnuli domaćina ka provaliji, a sami stigli do treće pozicije.

Jedini krajiški premijerligaš je sada prvi pratilac sarajevskih večitih rivala iza kojih ostaje tri koraka i ukoliko u poslednjem kolu, naredne subote na domaćem terenu, savlada tuzlansku Slobodu Banjalučani će zimovati na trećoj poziciji što se smatra izuzetnim uspehom jer se klub tek letos vratio u premijerligaški karavan BiH. Puleni trenera Branislava Krunića su se ozbiljno nametnuli kao kandidati za trofeje (zimuju i u Kupu BiH), ali i plasman na međunarodnu fudbalsku scenu.

-Moramo da budemo zadovoljni rezultatom i igrom u Zenici i igračima koji su ušli u igru. Pokazalo se da imamo jedinstvo u ekipi bez obzira što ti igrači u proteklim utakmicama nisu igrali do početka, dakle nisu bili starteri. Kada su ušli u igru hteli su da doprinesu pobedi i dali su maksimum. Ovim putem pohvalio bih Demira Jakupovića i Srđana Vujakliju koji su postigli pogotke i dali nam mogućnost da osvojimo tri boda na nezgodnom gostovanju kod Čelika – prva je reakcija Branislava Krunića, trenera Borca, nakon pobede u “gradu crne metalurgije”.

Što se tiče 90 odigranih minuta u Zenici Branislav Krunić je to ovako video:

-Ušli smo u utakmicu dobro i trebali smo na poluvremenu da vodimo dva ili tri gola razlike po prikazanim prilikama, a gubili smo 0:1. Domaćin nam je bukvalno iz jedine prilike u prvih 45 minuta zatresao mrežu nakon male neopreznosti i brze akcije koja je krenula od njihovog golmana. U drugom poluvremenu nismo mogli da nametnemo svoj prepoznatljiv ritam i stil igre, ali osetilo se ipak da možemo do pozitivnog rezultata. Uspeli smo u tome, okrenuli smo rezultat i zasluženo slavili. Mislim da je bio i remi i to bi bilo realno, ali u finišu meča imali smo više prisebnosti i iskoristili smo smušenost u odbrani Čelika, postigli taj gol u sudijskoj nadoknadi i kući smo se vratili celog plena. Ovo je naša velika pobeda.

Borac je nanizao osam utakmica u prvenstvu u kojima nije doživeo neuspeh, poslednji put Banjalučani su teren napustili pognute glave 25. septembra kada su izgubili (0:1) na Olimpijskom stadionu Koševo od Sarajeva golom u finišu meča.

-Ušli smo u sjajan ritam, seriju pozitivnih rezultata i polusezonu želimo da zabršimo na trijumfalan način, pobedom protiv Slobode kako bi se od naših vernih navijača oprostili trijumfom. Očekujemo pune tribine i verujemo da ćemo se u poslednjoj jesenjoj utakmici radovati zajedno sa ljubiteljima fudbala u Banjaluci i našim najvatrenijim pristalicama, popularnim “Lešinarima”. Borac je ove sezone mnoge pozitivno iznenadio, a svesni smo da će proleće da bude mnogo komplikovanije, izazovnije i teže. Verujemo u ono što radimo, kvalitet koji posedujemo i nadamo se da ćemo stići na cilj koji smo postigli. Pove jeseni smo taj cilj prebacili jer smo potencirali da bi bili prezadovoljni plasmanom na šestu poziciju na kraju polusezone i da imamo bodovni priključak sa vodećim ekipama – rekao je Branislav Krunić na kraju.

 


 


Radnik 0 : 1 Velež
Sarajevo 1 : 3 Željezničar
Široki Brijeg 4 : 0 Zvijezda 09
Sloboda 1 : 1 Tuzla Siti
Čelik 1 : 2 Borac
Zrinjski 1 : 1 Mladost
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar 18 10 5 3 35
2 Sarajevo 18 10 5 3 35
3 Borac 18 9 5 4 32
4 Tuzla Siti 18 9 4 5 31
5 Radnik 18 9 2 7 29
6 Zrinjski 18 8 4 6 28
7 Široki Brijeg 18 7 6 5 27
8 Velež 18 6 4 8 22
9 Sloboda 18 3 8 7 17
10 Čelik (-3) 18 5 4 9 16
11 Mladost 18 3 5 10 14
12 Zvijezda 09 18 1 4 13 7