XS
SM
MD
LG

BL Volej i Bimal Jedinstvo odmjeriće snage i u CEV Kupu

Odbojkašice BL Voleja dočekaće sutra pred svojim navijačima ekipu Bimal Jedinstva od 19 časova u SD "Borik" u okviru 1/16 finala CEV Kupa.

Katarina Popović, Milica Ivković i Ana Gajić

Voljom žrijeba, timovi koji su igrali i prije četiri dana jedne protiv drugih, u okviru MEVZA lige ukrstiće koplja u drugom po kvalitetu takmičenju u Evropi. 

U nedjelju u triler završnici bolje su se snašle gošće, a domaće su ispustila čak prednost od 13:8 u petom setu.

Pred sutrašnji meč optimista je i jedan od najboljih igrača BL Voleja, Milica Ivkovic. 

" Pokazali smo da iz utakmice u utakmicu napredujemo i mislim da smo trenutno u odličnoj formi. Dokaz nam je i predhodni mec protiv neprikosnovenog" Jedinstva", ekipe koja dugi niz godina vlada odbojkašom scenom BiH,izgubivši nesrećno 2:3.
Što se tiče narednog meca protiv njih u CEV Kupu, svakako da očekujemo opet veliku borbu sa obje strane mreže. Pobijediti Jedinstvo nije nimalo lako,ali svakako da nije nemoguce.Sigurna sam da cemo dati svoj maksimum,popraviti jos neke sitnice u igri i nadamo se pobjedi" kazala je Ivkovićeva koja je baš iz Brčkog ove godine prešla u BL Volej, za koji je i ranije nastupala. 

Bimal Jedinstvo je već pomenuti meč u nedelju pobijedio, no bilo je mnogo oscilacija u igri ekipe koju sa klupe predvodi Smail Pezerović. 

Uzdanica "brčanskih princeza" Ana Gajić vjeruje da će odigrati kvalitetnije ovaj meč od prethodnog, te iz duela izaći kao pobjednik i plasirati se u 1/8 finala. 

 " U mečeve sa Banjalučankama se mora ući maksimalno koncentrisano jer igraju dobru odbojku, posebno na svom terenu, što su i pokazale u prethodnoj utakmici. Mi nismo odigrale na svom nivou, sto je mozda rezultat toga sto nismo bile u punom sastavu tokom protekle sedmice, bilo je bolesnih, povrijeđenih. Smatram da je BL Volley prokockao svoju šansu jer tesko da onako losu igru mi možemo ponoviti. Nadam se da cemo u četvrtak pruziti lijepu odbojkasku predstavu i ostvariti pobjedu za korak do osmine finala Cev kupa" kazala je  Ana Gajić srednji bloker Brčanki.