XS
SM
MD
LG

Golovi preporuka

Jovo Lukić, beli dres

MODRIČA – Prvotimac Krupe i vodeći strelac Prve fudbalske lige Republike Srpske, Jovo Lukić, svoj zasluženi odmor provodi u Modriči. Godina 2019.donela mu je mnogo radosti i velike pomake u karijeri. Tek je napunio 21.godinu, pa se očekuje da u perspektivi ovaj plavokosi sportista još više napreduje.

 U hladnim danima laste zimuju u toplijim krajevima. Ipak, jedna je sletela tamo gde je srce vuče, u grad gde je i odrasla i vinula se u visine. Dvadesetjednogodišnji  fudbaler Krupe Jovo Lukić praznične dane provodi u krugu porodice u Modriči.

„Mislim da je ova godina zaslužila da se hvali. Donela je prave rezultate, pa i moj lični uspeh. Na pripremama sam postigao neke golove, baš me sve išlo. Dokazao sam se treneru Zoranu Mariću. U 13 kola postigao sam 10 golova, ostvario pet asistencija“, rekao je Lukić.

NJegovo stasavanje je započelo u Modriči. Nastupao je za više klubova.

„Da, u Modriči sam načinio svoje prve fudbalske korake. Kao stariji kadet prešao sam u Zvijezdu iz Gradačca. Tu sam pola godine igrao u Premijer ligi BiH za omladince. Potom sam kao junior otišao u Slogu iz Doboja, gde sam igrao za seniorski tim. Skauti Krupe doveli su me u sadašnji klub, ali su poslali me na kalenje u Zvijezdu iz Gradačca. U Krupi su sada stigli pravi rezultati“, kaže Jovo Lukić.

Prvi je strelac Prve lige Republike Srpske. Klub čije boje nosi ima lepu priliku da izbori povratak u „elitu“ BiH. Priznanja i hvalospevi stižu sa svih strana.

„Uspećemo na tom putu. Izdvojili smo se, imamo osam bodova više od Rudara. Ako na proleće pobedimo Prijedorčane, sve dileme biće otklonjene“, nastavlja plavokosi mladić.

Navija za Crvenu zvezdu, to je davno obelodanio. Ona mu je dečački san, ogromna ljubav. Njegov otac Mitar je bio na pragu da iz tuzlanske Slobode pređe u Beograd, ali je dva – tri časa pre tog angažmana odleteo u Tursku. Možda njegov naslednik obuče dres crveno – belih boja...

„Voleo bih da zaigram za moju Zvezdu. To je san svakog mladog čoveka. Eh, ko zna gde će me moji fudbalski putevi odvesti. Ima nešto i do sudbine“, trezveno će Jovo Lukić.

Šuška se da bi i sarajevski Željezničar želeo da mu Lukić pojača ofanzivnu liniju, ali nema poziva iz „grada na Miljacki“.

„Niko me iz Želje nije kontaktirao, ali nikad se ne zna. Skoro je Krupa igrala na ’Grbavici’, postigao sam dva pogotka, bilo je aplsuza. Ko zna, nikad ne reci – nikad“, tajnovit je mladi sportista.

Imao je nastup za mladu selekciju BiH. Ako bi ga pozvao selektor seniora, koga BiH, doduše, trenutnio nema – godilo bi, zar ne?

Jovo Lukić

Kako da ne godi. Pa, to je želja svakog fudbalera. Odrastao sam u BiH i želeo bih igrati za njenu reprezentaciju. Sa tim željama, svim vašim čitaocima želim puno sreće i radosti uz predstojeće praznike“, zaključio je.

Jovo Lukić je najefikasniji fudbaler i prvi tobdžija Republike Srpske. Za njega se raspituju čelnici više klubova, a njegova najveća želja je nekadašnji prvak kontinenta i šampion planete – Crvena zvezda! Ona je njegova velika želje, jedina istina.

Čovek uvek istinu čini velikom...


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8