XS
SM
MD
LG

Dеlеgacija UЕFА 19. januara dоlazi u Sarajеvо

Fudbalski savez Republike Srpske će 24. januara na vanrednoj izbornoj sednici Skupštine dobiti novog predsednika, a to će biti Vico Zeljković, trenutno prvi čovek Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke, koga je predložila fudbalska većina u srpskom entitetu nakon što je dužnosti razrešen Mile Kovačević iz Gradiške.
Obzirom da je bilo, u proteklom periodu, mnogo turbulencija, da je advokat iz Gradiške tražio zaštitu u Fudbalskom savezu BiH, ali i Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA), članovi Pravnog komiteta “krovnog” Saveza i Komisije za propise FS Republike Srpske održali su zajednički sastanak na ovu temu.
Stavovi dva pomenuta tela kojima predsedavaju Enes Hašić i Igor Ostojić bila su u koliziji kada je bilo u pitanju razrešenje Mile Kovačevića na vanrednoj sednici Skupštine FSRS. Međutim, kako smo saznali stavovi su približeni i sednica najvišeg tela entitetskog Saveza održana 17. decembra u Banskom dvoru u Banjaluci dobiće potpuni legitimitet, nakon što Pravni komitet “posavetuje” Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.
Takođe, saznali smo da će delegacija Evropske fudbalske unije (UEFA) boraviti u Sarajevu u poseti “krovnom” Savezu “Dejtonske zemlje” i na tom sastanku bi predstavnici fudbalske organizacije iz Niona trebalo da budu, u potpunosti, obavešteni o svemu onome što se događalo proteklih meseci u fudbalu Republike Srpske, ali i Federacije BiH, koja je bila pogođena antikoruptivnom akcijom kodnog naziva “Var” kada je uhapšeno dvanaest osoba. Dolazak delegacije UEFA planiran je na Bogojavljenje, 19. januara.
Sportski žurnal