XS
SM
MD
LG
Euroleague
03.04.2020
19:00
Euroleague
03.04.2020
19:00
Euroleague
03.04.2020
20:00
Euroleague
03.04.2020
20:30
Euroleague
03.04.2020
21:00
Euroleague
09.04.2020
20:00
Euroleague
09.04.2020
20:45
Euroleague
09.04.2020
20:45
Euroleague
09.04.2020
21:00

Jovan Markoski: Trening sa sinom u kućnim uslovima

Foto: FK Napredak

Trenutno najstariji fudbaler Super lige Srbije, Jovan Markoski (39), iz Napretka, sa 11-godišnjim sinom Simonom  provodi vreme u stanu u Obrenovcu. Po povratku iz Ukrajine gde je ostavio neizbrisiv trag nastupajući za Vorlsku devet sezona, od pre četiri godine je u Kruševcu.

- Najveći deo vremena provodim u stanu sa sinom, vežbam u kućnim uslovima po upustvu trenera, dodam nešto svoje i trudin se da oznojim majicu. Pogotovu od kada ne izlazimo napolje,  malo se krećemo, jede se dobro, nabaci se koji kilogram, tako da moram da pojačam intezitet rada - kaže Markoski i dodaje da doručak spremaju u stanu, a za ručak i večeru zadužene su babe. Simon uglavnom provodi vreme gledajući crtaće, voli igrice, manje se uči i moraće da ga pritisne da se baci na gradivo iz škole.

Na pragu pete decenije života Markoski izgleda mladoliko, sveže i željan igre na zelenom terenu. Recept za produženu mladost Joca nema i to duguje zdravom stilu života. - Baveći se fudbalom tako dugo stekao sam zdrave navike i uspešno održavam kondiciju treniraju sa igračima koji su mlađi od mene i po dve decenije. Valjda me oni podmlađuju? Ne pušim, ne pijem, retko upražnjavam kasne večernje izlazke... Karijera će ti, navodi,  trajati onoliko koliko budeš poštovao sebe i odoleo svim izazovima koji stoje pred mladim čovekom.

Markoski je počeo u mlađim kategorijama i prvom timu Radničkog iz Obrenovca i dalje fudbalski put ga je vodio preko Mladosti (Lučani), Crvene zvezde, Železnika (osvojen kup SCG), Zete iz Golubinaca, do ukrajinske Vorskle iz Poltave, gde je za devet sezona ostavio neizbrisiv trag. Sledi povratak u Srbiju i nastupi za Napredak i Mladost. Zabeležio je i četiri nastupa za reprezentaciju SCG. Za koga god da je igrao  teržio je da se, koliko je moguće, zadrži što duže. Na izrečenu konstataciju, kroz šalu konstatuje "ozbiljna devojka, ne voli da menja partnere".

Napredak se ne može pohvaliti zavidnom sezonom iza sebe i naš sagovornik uzrok vidi u promeni igračkog i trenerskog kadra. Veruje da Kruševljani više vrede nego što to tabela pokazuje i pravu vrdednos bi trebalo da pokažu naredne sezone. - Sve nas muči trenutna vanredna situacija i neizvesnos.  Pre svega razmišljamo o našim porodicama, deci, starijima, koji su najranjiviji kad je u pitanju smrtonosni virus. Daj Bože da se što pre prođemo kroz sve ovo zdravi i čitavi. Svako ima roditelje, babe i dede, koji su najranjiviji kad u pitanju korona virus. Na mlađima je da budu disciplinovani i da svojim postupcima ne ugroze svoje i zdravlje starijih ljudi. Zato ne izlazite bez preke potrebe, ostanite u kući ! – poruka je Jovana Markoskog.