XS
SM
MD
LG

RFK Grafičar u obavezi da odigra na visokom nivou preostale četiri utakmice

Foto: facebook.com/FKGRAFICAR1922

Vodeći tim prvoligaškog karavana, RFK Grafičar vredno radi od 7. maja. Trener Milija Žižić na raspolaganju ima 22 igrača i tri golmana.

- Nastavlli smo tamo gde smo stali, i naš strategiju nismo menjali, a to je da kroz rezultatska ostvarenja radimo na razvoju  mladih igrača. Pre svega sam zadovoljan psiho-fizičkim zdravljem igrača, koji su dobro podneli dvomesečnu izolaciju. Kad se  napravi tolika pauza oseća se nedostatak na svakom planu. Svesan sam da igrači nisu mogli individualno mnogo toga da urade, i daleko je to od razdvojnog  sistema. Ali, onaj koji se posvetio fudbalu i voli ga, brzo će se vratiti u nekadašnju formu - kaže Žižić i dodaje da je zadovoljan odnosom igrača prema nametnutim obavezama u protekle dve nedelje.

Šta možemo očekivati od lidera Prve lige, koji je jednom nogom u društvu superligaša, cenjeni stručnjak kaže: - Ništa se nije promenilo u našem funkcionisanju ka zadatom cilju. A, to je razvoj i afirmacija naše mladosti i težnja da preostale četiri utakmice odigramo kao i do sada maksimalno mobilno i odlučno. Od tog zadatka nećemo odustati ni za pedalj, pogotovu što smo  tekuću sezonu odigrali na visokom nivou i imamo obavezu prema nama samima, rivalima i fudbalskoj javnosti - bio je konkretan Žižić.