XS
SM
MD
LG

Krasić i Lane uz Srbe sa Kosmeta

Nekadašnji fudbaler, danas humanitarac Milorad Arlov iz Banjaluke, bez obzira što ulazak na Kosmet još uvek nije dozvoljen, priprema se za sledeće akcije pa je iz tog razloga bio tri dana u Srbiji, na relaciji Beograd – Novi Sad. U “srpskoj Atini” se susreo sa nekadašnjim reprezentativcima Srbije Milanom Jovanovićem i Milošem Krasićem, koji će se uključiti u njegovo humanitarno delovanje.

-Miloš Radanović mi je bio “veza” da dođem do Jovanovića i Krasića, tačnije našli smo se u jednom novosadskom balonu gde se bivši reprezentativci rekreiraju. Tom prilikom sam im uručio i šalove Republike Srpske, obojica su bili oduševljeni i izrazili su želju da dođu u Banjaluku i odigraju humanitarnu utakmicu za Kosovo i Metohiju. Sav prihod sa te utakmice biće prosleđen za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici. Fudbal nema granica jer sam ovo svoje humanitarno delovanje na Kosmetu i počeo s loptom, 3. maja 2008. godine kada su veterani Vrbasa igrali prijateljsku utakmicu sa veteranima Trepče – istakao je Milorad Arlov.

Milan Lane Jovanović koji je inače rodom iz Bajine Bašte ima posebne emotivne veze prema Republici Srpskoj.

-Iskren da budem potez gospodina Arlova me je pozitivno iznenadio i bogat sam za još jedno pleminito prijateljstvo. Razgovarali smo o njegovim poduhvatima i akcijama i želimo da dožemo u Banjaluku, da u “Boriku” odigramo meč u humanitarne svrhe i na taj način podržimo sve ovo što radi naš prijatelj iz Republike Srpske. Uvek se radujem dolascima u Banjaluku ili bilo koji drugi grad u Republici Srpskoj. Nadam se da se uskoro vidimo – rekao je Milan Jovanović u čijem društvu je bio i sin Lazar, koji je takođe dobio šal Republike Srpske.

Miloš Krasić, inače kum Milana Jovanovića je rodom iz Kosovske Mitrovice i kao talentovani dečak stigao je u Vojvodinu, u Novi Sad.

-Upoznat sam sa humanitarnim delima Milorada Arlova o kojem su mi mnogo pričali članovi porodice, ali i prijatelji s Kosova i Metohije. Kada nam je predložio da dođemo u Banjaluku prihvatili smo je oberučke i ideju ćemo realizovati čim pre se bude moglo. Radujemo se dolasku u Republiku Srpsku, a ja sam samo jendom, kao dečak, bio u Banjaluci i voleo bih da napunimo “Borik” i da pred punim tribinama odigramo humanitarni meč za naš narod u južnoj pokrajini – rekao je Miloš Krasić.

Na kraju je Milorad Arlov istakao još i ovo:

-Zaista, radi se o sjajnim momcima i patriotama, u ugodnom razgovoru sma video koliko ustvari Jovanović i Krasić žele da odigraju tu utakmicu i uključe se u akciju našeg Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije. Za nekoliko dana razgovaraćemo sa čelnicima Sportske dvorane “Borik”, a iz Novog Sada bi, uz Jovanovića i Krasića rebalo da stigne još desetak poznatih imena iz sveta jugoslovensog i srpskog fudbala. Ovim putem želim da im se zahvalim još jednom od srca, u ime Republike Srpske, ali i Srba s Kosmeta.

Bilo je planirano da Arlov iz Novog Sada otputuje na Kosovo i Metohiju, ali mere zbog koronavirusa su još uvek na snazi. Čim se bude moglo preći preko administrativne linije po 132. put posetiće Kosmet i odneti pomoć Srbima.

 Sastanak s Đurićem

Pre dolaska u Novi Sad Milorad Arlov je bio u Beogradu gost Marka Đurića, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Republike Srbije.

-Razgovarali smo o svemu onome što nas očekuje u skoro vreme i moram da kažem da imam ogromnu podršku od Kancelarije i lično direktora Đurića. Pričali smo o nastavku izgradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar”, kao i devete akcije “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koju smo sa juna pomerili za avgust, zbog koronavirusa.