XS
SM
MD
LG

Malinović u Mađarskoj

Dejan Malinović

BANjALUKA - Dejan Malinović napustio je rumunsku Konstancu nakon tri godine i potpisao jednogodišnji ugovor sa mađarskim Balatonfuredom iz istoimenog grada.

Nekadašnji rukometaš Borac m:tela, koji igra na poziciji desnog beka, tokom boravka u rumunskom crnomorskom odmaralištu Malinović je sa klubom osvojio Superkup i Kup Rumunije, a u upravo završenoj sezoni bio je najbolji strijelac tima te važio za jednog od najboljih bekova rumunskog prvenstva.

- Proveo sam tri zaista predivne godine u Rumuniji i tog perioda svoje karijere ću se uvijek rado sjećati. U Konstanci sve je bilo u najboljem redu, u ekipi je bilo dosta igrača sa ovih prostora, u klubu i oko njega je sve bilo na nivou, a mentalitet ljudi baš poput našeg. Boravak u Rumunija uvijek će mi biti na srcu jer mi se u Konstanci rodila kćerka Aurora - rekao je Malinović za “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima jedini razlog za promjenu sredine je pandemija virusa korona koja je napravila pometnju u svijetu.

- Svim klubovima je smanjen budžet pa su silom prilika morali da revidiraju igrački kadar i naprave tim u skladu sa trenutnim finansijskim mogućnostima. Tu je i nova odluka o smanjenju broja stranaca u ekipi tako da sam odlučio da se preselim u Mađarsku - kazao je Malinović.

Iako je bilo kontakata sa još nekim klubovima Banjalučanin je prihvatio ponudu Balatonfureda i vjeruje da nije pogriješio.

- To je ekipa koja je konstantno oko četvrtog ili petog mjesta na tabeli sa ambicijom da napadne treće mjesto. U Mađarskoj su Vesprem i PIK Seged i dalje neprikosnoveni, ali oni vjeruju da mogu da naprave iskorak. Nisam baš upoznat sa igračkim kadrom, znam samo da su u timu jedan Hrvat i jedan Španac te da su svi ostali domaći igrači. Plasirali su se u EHF kup i meni će to biti peti uzastopni izlazak na evropsku scenu - istakao je Malinović.

Pripreme Balatonfureda će početi 8. jula, ali će Malinović otputovati za Mađarsku već krajem juna.

- Moram prvo da odradim obavezne ljekarske preglede i to vrijeme ću iskoristiti da se malo bolje upoznam sa novom sredinom. Iskreno, četiri mjeseca bez lopte je dug period, svi smo željni da se napokon okupimo, ali moramo biti krajnje oprezni kako bi izbjegli eventualne povrede - zaključio je Malinović.

Čudna pravila za strance

U Rumuniji je do prekida sezone, izazvanog virusom korona, na snazi bilo veoma čudno pravilo računanja koji igrač se tretira kao stranac, a koji ne.

- Kod njih se kao stranci nisu računali rukometaši koji su u posljednje dvije godine bili standardni članovi svojih reprezentacija. Sada je to revidirano i to pravilo važi samo za igrače onih selekcija koje su izborile plasman među deset najboljih na Evropskom, odnosno Svjetskom prvenstvu. Mada, činjenica je da oni mnogo više problema imaju sa domaćim igračima, nego sa strancima - pojasnio je Malinović.

 

 

 


Krivaja : Goražde
Izviđač : Sloga
Čapljina : Sloboda
Gračanica : Konjuh
Leotar : Maglaj
Borac M:TEL : Vogošća
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Izviđač 21 18 2 1 38
2 Borac M:TEL 22 14 3 5 31
3 Gračanica 21 12 3 6 27
4 Leotar 21 11 4 6 26
5 Sloboda 21 9 6 6 24
6 Vogošća 21 9 4 8 22
7 Konjuh 21 10 2 9 22
8 Krivaja 22 9 2 11 20
9 Sloga 21 8 2 11 18
10 Goražde 21 7 2 12 16
11 Maglaj 21 8 0 13 16
12 Hercegovina 22 7 0 15 14
13 Čapljina 21 1 0 20 2