XS
SM
MD
LG

Momak rodom iz Zvornika odveo Baskoniju u finale

Foto: Baskonia

Košarkaši Baskonije savladali su Valensiju sa 75-73 u polufinalu Endesa lige.

Meč je počeo u sjajnom tempu. Sa jedne strane raspoložen je bio Šengelija a sa druge Tobi. Ipak, završnicu prvog perioda bolje je odigrala Valensija te ga je dobila sa 17-12. U drugom periodu Valensija je dodala gas. Treba reći i da su sudije u dva navrata oštetile Baskoniju jer su bez razloga ekipi iz Vitorije oduzeli loptu. Iako je Valensija imala i dvocifrenu prednost ali Zoran Dragić je održao Baskoniju u igri. Na kraju je Valensija sa devet poena prednosti otišla na odmor.

Zoran Dragić nastavio je sa fenomenalnom igrom i u trećem periodu. Pokrenuo je seriju Baskonije i potpuni povratak u igru. Valensija je trojkama uspjela odbiti prvobitni nalet Baskonije. Ipak, Baskonija je uspjela napraviti preokret i sa poenom prednosti ušla je u poslednji period. U poslednjem periodu vođena je velika borba. Na kraju se ušlo u neizvjesnu završnicu. Valensija je imala napad za pobjedu ali je Lojd promašio trojku.

Baskoniju je do pobjede predvodio, momak rodom iz Zvornika Dragić sa 21 poenom a pratio ga je Šengelija sa 17 poena dok je Van Rosom predvodio Valensiju sa 14 poena.

Baskonija će u finalu igrati protiv Barselone u utorak od 20h.