XS
SM
MD
LG

Goran Lazarević ponovo u Trayalu na mestu uspeha

Foto: facebook.com/fktrayal

Uprava kruševačkog prvoligaša nije dugo tražila naslednika Nenada Sakića, i izbor je pao na Gorana Lazarevića (46), koji je sa uspehom vodio tim u sezoni 2018/19. Preuzeo je poznati stručnjak tim u nezavidnoj situaciji (osvojili jedan bod) i na kraju su nedostajala dva boda da uhvate voz za plej-of. Uspešano je Lazarević započeo i proteklu sezonu, ali se zbog koncepcijskih neslaganja razišao sa klubom posle osmog kola.

Trenerski početak novog stratega "gumara" vezan je uglavnom za mlađe kategoruije OFK Beograda. 13-14 godina bio je zadužen za stasavanje mladih "romantičara" i ponosan je na generaciju igrača rođenih 1990. godine. Da pomenemo imena Krstičića, Rodića, Milića, Ignjoskog... U prvom timu je sarađivao sa Đurđevićem. Afirmaciju je kasnije stekao vodeći Sinđelić, Tekstilac (Odžaci), Radnik (Surdulica), Radnički (Pirot) i Trayal.

- Svojevremeno sam se prijateljski rastao sa Kruševljanima i ostao u lepom sećanju tako da nisam iznenađen odlukom čelnika Trayala da me ponovo angažuju. Očekuje me dosta posla oko priprema, angažovanja pojačanja, selektiranja tima. Svaki trener treba da donese nešto pozitivno, i na putu do tog cilja svaki od nas na to gleda različito. Trenažni proces je nezamenljiv i samo velikim radom ekipa može da raste i unapređuje se. Nastavićemo tamo gde smo stali prošle jeseni, i za tu opciju trebaće nam 3-4 iskusna pojačanja. Počinjemo u ponedeljak, u 18:00 časova sa prozivkom i u planu je da bazični deo obavimo u Kruševcu, i ukoliko bude moguće, na završne pripreme otputujemo u Makedoniju. Za uigravanje i proveru mogućnosti svakog pojedinca, pored treninga, poslužiće nam sedam kontrolnih utakmica - referiše novi-stari strateg "gumara" Goran Lazarević.