XS
SM
MD
LG

Kabel pojačali mladi Jeličić, iskusni Novaković i Kragujevčanin Grbović

Slobodan Novaković novi igrač FK Kabela - foto: facebook.com/fkkabel1932

Kabel će u novoj sezoni startovati sa izmenjenim sastavom. Klub je napustilo sedam prvotimaca, mada su uspeli da sačuvaju kostur tima. Golman Vukliš, Pantelić i Bjeković karijeru če nastaviti u Vojvodini, dok se Mandić vratio i biće na raspolaganju treneru Zoranu Vasiljeviću. Pored njega iz novosadskog superligaša stigao je na kaljenje  mladi štoper Jeličić (20). Iskusni krilni napadač Novaković (34) došao je iz redova Proletera i desni spoljni defanzivac Grbović iz kragujevačkog Radničkog.

- Na trerninzima imam na raspolaganju 11 igrača i tri rezerve, i tu je nekoliko momaka koji su na probi. Zbog lakših povreda izostaju Mesarović i Gajić. Odigrali smo tri utakmice sa zonašima i pre neki dan generalku sa OFK Žarkovom (1:2) u Beogradu. Utisak je da i dalje imamo problem sa realizacijom, dok mogu biti zadovoljan sa ostalim elementima igre - raportira trener Zoran Vasiljević i naglašava da su u potrazi za naslednikom golmana Vukliša, trebaće im pojačanje u vezi i na štoperskoj poziciji.

Trener Vasiljević je istakao dobru saradnju sa Vojvodinom, odlaskom trojice prvotimaca na Karađorđe i dolaskom bonusa Jeličića. Treba potsetiti da je Vasiljević u radnom odnosu sa novosadskim superligašem, na privremenom radu u Kabelu. Ujedno odlazak trojice kreatora igre je veliko priznanje za stručan i pedagoški rad trenera Vasiljevića sa kojim je Vojvodina produžila uspešnu saradnju.