XS
SM
MD
LG

Vlaseničkim atletičarima šest medalja

Vlasenički  atletičari su se sa drugog Banovićkog polumaratona vratili sa šest medalja.

Vlasenički atletičari na Banovićkom polumaratonu

Na dječijoj trci oko gradskog parka, na stazi dugoj 800 metara, između dvije stotine takmičara za zlato se u ženskoj konkurenciji izborila Anastasija Drinčić, dok su se  u muškoj medaljama okitili Dušan Vukotić, koji je bio prvi, i Đorđe Pantić, koji je na cilj stigao drugi. 

Junior Kerim Saračević je u trci na 5 km, simboličnog naziva „Pokreni se“,  na kojoj je učestvovalo 150 takmičara, osvojio treće mjesto.

Na polumaratonu koji je održan  na potezu centar grada – Zlaća – centar grada,  Slađana Stamenković se popela na pobjedničko postolje završivši trku vremenom 1:36:30, dok je  Sreto Krstić, kome je ovo bila prva trka poslije oporavka od teže povrede, na cilj stigao drugi, sa vremenom  1:26:32.

Sreto Krstić, trener  AK „Vlasenica“ , zadovoljan je rezultatima članova kluba.

„S obzirom da je na tri koja je održana na tri distance: polumaraton, trka na 5 km pod nazivom „Pokreni se“ i dječja trka oko gradskog  parka učestvovalo oko 500 atletičara iz 15 bosanskohercegovačkih gradova, naravno da sam prezadovoljan sa osvojenih šest medalja. Moram pomenuti  i  djevojčice koje su učestvovale su  na dječijom trci, a kojima je zafalilo sreće da se nađu na pobjedničkom postolju, a to su:  Anđela Džinić, Angelina Malešević i Anastasija Aleksić. Drago mi je da je konačno počela sezona i za djecu i vjerujem da će oni uskoro pokazati koliko su spremni. Već  za vikend, 29. i 30. avgusta naše juniore  očekuje Državno prvenstvo u Sarajevu, a svi u klubu smo se fokusirali na organizaciju tradicionalne Trke kroz Vlasenicu čije je održavanje, zbog  aktuelne situacije, prolongirano za sredinu oktobra“, kazao je Krstić.

Drugi Banovićki polumaraton, održan je proteklog vikenda u organizociji  Atletsko-rekreativnog kluba „Banovići“.

 

 

Kerim Saračević zauzeo je treće mjesto u trci na 5 km foto: Fejsbuk stranica Banovićki polumaraton

Slađana Stamenković na pobjedničkom postolju, foto: Fejsbuk stranica Banovićki polumaraton