XS
SM
MD
LG

Uspješna sportska priča Istočnog Sarajeva

Posljednji turnir u nizu, Kreševo 2020

Futsal turniri u našem regionu tokom ljetne pauze i zimskih praznika su i više nego popularni. Čak i oni koji rijetko ili gotovo nikako ne prate futsal tokom tih dana rado dolaze na terene u svoje mjesto i uživaju u igri, kako lokalnih, amaterskih, igrača, tako i profesionalnih futsal igrača, reprezentativaca.

Upravo je ekipu reprezentativaca iza sebe okupio istinski zaljubljenik u sport, futsal i turnire, Stefan Ignjatović, te napravio jednu od najboljih sportskih priča Istočnog Sarajeva. Spojio je lokalne fudbalere/futsalere, pa i one koji ne igraju u nekom od klubova, zajedno sa profesionalnim igračima, reprezentativcima Bosne i Hercegovine, i osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti u Istočnom Sarajevu, Sarajevu i okolini.

- Sa ekipom E-Sport počeli smo prije neke tri godine. Igrali smo do tada neke turnire, pod nekim drugim imenom i ne tako organizovano. Sa E-Sportom smo se posvetili igranju turnira i osvojili smo gotovo sve u ovoj našoj okolini što se moglo osvojiti. Za sada posvećeni smo uglavnom turnirima koji su u neposrednoj blizini Sarajeva i Istočnog Sarajeva i nismo išli nigdje dalje iz praktičnih razloga. Igrači imaju svoje privatne i poslovne obaveze i teško nam se uklopiti da idemo na neke turnire koji traže duži put, ali nastojaćemo i to početi uskoro, rekao nam je Stefan Ignjatović, tvorac ekipe E-Sport koja nosi ime po Gaming clubu čiji je on vlasnik.

U tri godine postojanja odigrano je tridesetak turnira, a osvojen je čak 21 pehar.

- U tri godine smo osvojili 21 prvo mjesto, što je impozantan broj i malo ko se može time pohvaliti u tako kratko vrijeme. Imamo 3-4 izgubljena finala, 3-4 nastupa u polufinalu i dva izgubljena četvrtfinala. 

Palelive.com

Kroz E-Sport je prošla ogromna većina reprezentacije Bosne i Hercegovine i onoga što valja u bh. futsalu, a okosnicu ekipe čine najbolji pivot Bosne i Hercegovine, Nermin Kahvedžić, zatim Anel Radmilović, kapiten GFC Sarajevo, Amel Handžić, sjajni prvotimac FC Mostar SG, Bilal Jelić.

- Želja je bila da se napravi ekipa koja će spojiti lokalne igrače sa nekim od najboljih u Bosni i Hercegovini. Moram pored svih tih imena koji su nadaleko poznati, poput Kahvedžić, Radmilovića, Jelića, Handžića, Aladžića, Đuderije, Salčina i mnogih drugih dodati i imena naših igrača iz Istočnog Sarajeva poput Eleza, koji je kao kapiten Tanga isto tako poznat širom BiH, te mlađih igrača, golmana Terzića, Minića, Mandića, Popovca, zatim Kovačević koji je gotovo od samog početka sa nama tu i mnogi drugi.

Pandemija koronavirusa zaustavila je futsal loptu ovog ljeta, odigrano je tek nekoliko turnira na kojima je i E-Sport nastupio sa uspjehom, pa ćemo za neke veće domete, ukoliko to pandemija koronavirusa dozvoli, sačekati zimsku sezonu turnira.