XS
SM
MD
LG

Lejkersi poveli sa 1-0

Foto: Silver Screen and Roll

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Denver sa 126-114 te su poveli sa 1-0 u finalu Zapada.

Lejkersi su bolje otvorili susret te su imali pet poena prednosti u ranoj fazi meča. Međutim, Denver je u dobar ritam uveo Jokić i dobili smo fantastičan prvi period. Dejvis je igra sjajno sa jedne a Jokić i Marej su igrali sjajno sa druge strane. Na kraju je trojkom Mareja, Denver dobio prvi period sa 38-36.

Lejkersi su dobro otvorili drugi period te su serijom 6-0 preuzeli vodstvo. Tražio je tajm aut Moeloun ali nije mnogo pomoglo. Moris je sa dvije trojke donio Lejkersima +9. Potom su i sudije počele da se stavljaju na stranu Lejkersa. U samo 30ak sekundi, sudili su dva faula Jokića u napadu a veliko je pitanje da li je i jedan bio. Lejkersi su to iskoristili i otišli na dvocifrenu prednost. Na kraju su lejkersi otišli na odmor sa 11 poena prednosti. 

Na startu drugog poluvremena Denver je bio na desetak poena zaostatka. Međutim, kako je vrijeme prolazilo u trećem periodu, Lejkersi su bili sve ubitačniji. Na kraju su sa 24 poena prednosti ušli u poslednji period. U poslednjem periodu nije bilo nikakve neizvjesnosti ali je Denver uspio ublažiti poraz.

Lejkerse je predvodio Dejvis sa 37 poena dok su Jokić i Marej imali po 21 poen s druge strane.