XS
SM
MD
LG

Vreme rane ne leči

Obeleženo 13 godina od smrti Dr Milan Jelića

Porodica Jelić

 

 MODRIČA – Na Gradskom groblju u Modriči danas je obeležena 13-sta godišnjica smrti 6.po redu predsednika Republike Srpske, te prvog čoveka fudbala u Srpskoj i u BiH, dr Milana Jelića. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas iz Brisela da je Milan Jelić ostavio trajan pečat u istoriji Srpske.

Pomen i parastos Milanu Jeliću služio je episkop zvorničko – tuzlanski Fotije, uz sasluženje više sveštenika SPC.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je obaveza svih sadašnjih i budućih generacija da čuvaju sećanje na sve one koji su dali doprinos stvaranju i razvoju Republike Srpske, među kojima je svakako i nekadašnji predsednik Republike Milan Jelić koji je ostavio trajan pečat u istoriji Srpske.

“ Milan Jelić bio je veliki patriota, političar, privrednik, humanista, sportski radnik, a pre svega veliki čovek, domaćin, suprug i otac kojeg je iznenadna smrt prekinula u godinama kada je najviše mogao da da Republici Srpskoj i srpskom narodu i kada je najviše trebao svojoj porodici, istakao je Dodik.

Cveće na grob šestog predsednika RS položili su članovi najuže porodice, izaslanici predsednika RS i srpskog Člana Predsedništva BiH, premijer Radovan Višković, delegacije NS RS, BORS-a, rukovodstvo opštine Modriča i brojne druge delegacije.

Petar Jelić, sin ranijeg predsednika, rekao je da je ova godina specifična, jer je i majka Milana Jelića preminula pre nekoliko meseci.

“Ponos ne prestaje, ne jenjava, samo je veći. Mislim da je pokojni otac zaslužio svojim delima sve ovo što mu pružamo sve ove godine. Zahvalan sam i rukovodstvu naše zemlje za podršku, ovaj put sa premijerom Radovanom Viškovićem. Došli su, odali su poštu, pamte pokojnog mog oca i poštuju njegovu porodicu sve ove godine”, poručio je Petar Jelić.

Svaki 30.septembar je tužan za građane Modriče, ali svi moramo biti ponosni što smo imali Milana Jelića, rekao je predsednik Vlade RS Radovan Višković.

“Milan Jelić nikada neće biti zaboravljen za Modriču i Republiku Srpsku. Milan Jelić je Modriča, a Modriča je Milan Jelić. Sve što je ovde rađeno u privrednom, kulturnom i sportskom životu vezano je za Milana Jelića. Republika Srpska i sve njene institucije nikada neće zaboraviti Milana Jelića, svog predsednika”, naglasio je Višković.

Načelnik Modriče Mladen Krekić kaže da Republika Srpska i Modriča nisu zaboravile Milana Jelića.

“Njega nisu zaboravili njegovi prijatelji poput predsednika Milorada Dodika, predsednice Željke Cvijanović, premijera Radovana Viškovića, brojnih saradnika, građana Republike Srpske i sugrađana iz Modriče. Njegov lik i delo se ne zaboravljaju. On će ostati u trajnoj uspomeni”, uveren je Krekić.

Milan Jelić, šesti predsednik RS, te predsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i FS BiH, iznenada je preminuo 30.septembra 2007.godine od posledica srčanog udara u 52.godini života.