XS
SM
MD
LG

Najava šestog kola Evrolige

Foto: Euroleague

Pred nama je šesto kolo Evrolige u kome je odložen duel između Milana i Albe jer tim iz Berlina ima problem sa koronom.

Kolo u četvrtak otvaraju CSKA i Valensija. Tim iz Moskve ima jedan od lošijih startova u poslednjih 20ak godina. Imaju samo dvije pobjede u pet kola i pobjeda protiv Valensije im je imperativ. A to neće biti ni malo lako. Valensija je sjajno posložena i ima tri pobjede u četiri kola. Takođe, Valensija je u prošlom kolu savladala Žalgiris u gostima te im je nanijela prvi poraz. CSKA mora ovaj meč dobiti i realno je da dobije. Međutim, ukoliko Džejms bude imao ''žute'' minute i ako se CSKA malo opusti, mogli bi upisati i četvrti poraz.

U istom terminu igraju Zenit i Panatinaikos. Zenit je ostvario dvije pobjede u prva dva kola a onda zbog korone nisu igrali više. Sa druge strane, Pao ima skor 2-2. Budući da je Zenit mao dugu pauzu, teško je reći šta se može očekivati u ovoj utakmici. Ako se gleda ono što je Zenit odigrao u prva dva kola, djeluje da bi mogli i do treće pobjede. Mada, kako sezona odmiče Pao djeluje sve bolje i djeluje da bi mogli bizi iznenađenje iz drugog plana.

U istom terminu igraće i Asvel i Žalgiris. Asvel je odigrao dva kola, doživio dva poraza a onda zbog korone nije igrao više mečeve. Sa druge strane, Žalgiris je ostvario četiri pobjede a onda su u petom kolu izgubili od ekipe Valensije. Ono što se moglo vidjeti iz odigranih mečeva, jeste da je Žalgiris mnogo bolje posložen i vođen i realno je da upišu novu gostujuću pobjedu.

Od 20:05 sastaju se Makabi i Fenerbahče. Obje ekipe imaju skor 2-3 i ovo bi potencijalno mogla biti fantastična utakmica. I jedni i drugi su igrali bar za pobjedu bolje nego što to skor govori. Makabi ima dosta dobru širinu. Pod košem su tu Hanter i Žižić a obojica su različiti tipovi igrača. Naravno, napadački sve kreće od Vilbekina ali često se desi da odigraju fantastično i Dorsi, Brajant ili Kalojaro. Sa druge strane, sve kreće od De Koloa i Brauna u vanjskoj liniji i Veselog pod košem. Takođe, i Fener ima prateće osoblje koje je takvo da uvijek neko iskoči, od Edijevih trojki do rudarskog posla Bartela i Ulanovasa. 

Teško je reći šta možemo očekivati i ko će dobiti ali po svemu bi ovo morao biti jedan mnogo neizvjestan meč. 

Od 21h igraju Real i Bajern. Dva tima sa potpuno obrnutim skorom od očekivanog. Da vam je neko rekao pred ovaj meč da će jedni imati 4-1 a drugi 1-4, sigurno bi svi rekli da će Real imati četiri pobjede. Međutim, Real ima samo jednu jedinu pobjedu, i to protiv desetkovanog Himkija, dok je Bajern sa četiri pobjede lider radi najbolje koš razlike. 

Real ima jedan od lošijih ulazaka u sezonu. Međutim, dobre stvari su te što Laso uvodi u tim tri mlađa igrača, Abaldea, Alosena i Garubu. Donekle je greška što forsiraju Laprovitolu koji očito nije sposoban da igra kvalitetno na EL nivou. Takođe, i glavne zvijezde su nekonstantne i zato je Real tu gdje jeste. Sa druge strane, Bajern izgleda sjajno. Trinkijeri je sve postavio fantastično a Vlado Lučić igra košarku života, Rejnolds igra košarku života a Baldvin sve sjajno diriguje. Ipak, bez obzira na sve, nije realno da Real doživi novi poraz i zato vjerujem da će izvući ovaj meč.

Od 18h u petak, igraju Himki i Crvena zvezda. Himki je konačno kompletan i svi su se vratili. Doduše još je Jović van terena ali su ostali tu. Međutim, i dalje ne pobjeđuju pa ni u ligi i djeluju kao privatno preduzeće Alekseja Šveda. Sa druge strane, Zvezda igra sjajnu sezonu i na skoru je 2-2. Sale Obradović bi u ovom susretu mogao računati i na O'Brajana što će dodatno produbiti rotaciju.

Ako se gleda sve, djeluje da je Zvezda nikad bliža da Himkija dobije u Rusiji. Međutim, takvi mečevi obično budu najgori i u njima se najteže dolazi do pobjede. Međutim, Zvezda bi zaista mogla slaviti, pogotovo što je defanzivno za klasu ispred Himkija a i jasno su podijeljene uloge i nema privatluka. Tako da, Zvezda bi u Rusiji mogla do bitne pobjede.

Od 20h igraju Olimpijakos i Efes. Olimpijakos na papiru i nema neki drim tim ali je Barcokas sjajno posložio ekipu. Imaju 3-2 skor i djeluju kao jedna kompaktna cjelina. Sa druge strane. Efes je u sezonu ušao bez povrijeđenog Larkina i od četiri meča, dobili su jedan. Poslednje kolo nisu igrali radi korone a sada bi im se čak mogao vratiti i Larkin jer je doputovao u Tursku. Međutim, pitanje je da li će on još biti sposoban da pomogne ekipi. Kako god bilo, eovo će biti tvrd i izjednačen meč ali ipak blagu prednost dajem Efesu jer je teško očekivati novi poraz.

Od 21h kolo zatvaraju Baskonija i Barselona. Timovi koji su skoro igrali u ligi i Baskonija je rutinski dobila taj meč. Međutim, Nikola Mirotić nije igrao taj meč radi korone pa je pitanje koliko se može nešto zaključiti na osnovu tog meča. Međutim, sigurno je da nas čeka veoma neizvjestan meč. Ivanović izvlači maksimum iz svojih ekipa, pogotovo protiv Barse i Reala. Sa druge strane, Barsa izuzev Zenita pobjeđuje u EL iako ne briljira previše. S obzirom na izostanke, to i nije neko čudo. Međutim, bez obzira što je Barsa na 4-1, neće biti iznenađenje ako Baskonija ponovo dobije Barsu. Svakako je očekivati dramatičan meč.