XS
SM
MD
LG

Ilišković: Polusezona je iza nas sa kojom mogu biti zadovoljan, a što se tiče nastavka nadam se da ćemo biti još bolji

Milorad Ilišković, trener Lokomotive

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog nakon prvog dijela sezone Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine na pauzu su otišle sa trećeg mjesta, gdje su osvojile 19 bodova.

Izabranice Milorada Iliškovića pobjedile su u jesenjem dijelu šampionata šest puta, uz jedan remi i četiri poraza, a iz svojih redova imaju i drugu najbolju golgeterku prvenstva Mariju Damjanović, koja je postigla 14 pogodaka u 11 mečeva.

Lokosice su poslije aktuelnog prvaka, ekipe SFK 2000 Sarajeva drugi tim u ligi koja je postigla najviše pogodaka, čak 37 uz 17 primljenih. Ipak, Lokomotiva se može pohvaliti da je jedan od onih klubova koji je uspio zadržati isti igrački kadar na okupu, kao u ranijim godinama, a uz to i pojačati se sa četiri igračice u prethodnom prelaznom roku.

Međutim Lokomotivu će u nastavku sezone čekati mečevi na tri fronta. Osim domaćeg prvenstva tim iz Brčkog će nastupati u Kupu Republike Srpske i u Kupu Bosne i Hercegovine, gdje su prošle godine bili finalisti. Nije tajna da će biti jedni od glavnih kandidata za trofej u Kupu Republike Srpske, a takođe da dođu i što dalje u Kupu Bosne i Hercegovine. 

Za www.sportdc.net povodom prve polusezone govorio je Milorad Ilišković

- Iza nas je prvi dio takmičenja. Djevojke su na zasluženom odmoru, koji su i više nego zaslužile. Imajući u vidu predugu pauzu prouzrokovanu epidemijom covid 19, djevojke su sasvim korektno odradile jesenji dio šampionata. Bilo je izvjesno da će biti jako teško uhvatiti ritam nakon tolike pauze. Trudili smo se da održimo svježinu kod djevojka i da smanjimo mogućnosti povreda, ali nismo uspjeli da izbjegnemo probleme te prirode. Odmah na startu, spletom okolnosti, neočekivano, ušli smo u jako zgusnut raspored i to nas je koštalo izostanka nekoliko igračica u nastavku takmičenja. Primjetno je da su i ostali klubovi imali sličnih problema i sigurno da u tom segmentu nikome nije bilo lako. Bilo je interesantnih utakmica, dobar dio lige je ujednačenog kvaliteta.

Trener Lokomotive istakao je da će u nastavku sezone njegov tim dati sve od sebe da zabilježi što bolje rezultate na sva tri fronta, koja očekuju Brčanke.

- Mi smo išli, a i u nastavku ćemo ići iz meča u meč. Pokušaćemo u sva tri takmičenja da ostvarimo što veći broj pobjeda. Ima još mnogo da se igra i najvažnije je da svi ostanemo fokusirani na zajednički napredak koji će pomoći mladim igračicama da se bolje i brže razvijaju. Na veliku žalost pauza će opet biti duga. Izostaće i zimski turniri koje smo svi koristili da skratimo pauzu i što više vremena provedemo u treningu. Tražićemo prihvatljive modele da se adekvatno pripremimo za naredni dio takmičenja, a do tada je važno da se svi odmorimo, sačuvamo zdravlje i napunimo baterije. Iskoristiću priliku da svima zaželim mnogo zdravlja, da u Novu godinu uđemo sa osmijesima, srećni i zadovoljni, zaključio je Milorad Ilišković.


Lokomotiva 9 : 0 Modriča
Radnik Bumerang 3 : 1 Iskra
Fortuna 2 : 4 Emina
Banja Luka 0 : 10 SFK 2000
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 21 20 1 0 61
2 Emina 21 17 1 3 52
3 Radnik Bumerang 21 11 0 10 33
4 Iskra 21 10 3 8 33
5 Lokomotiva 21 9 2 10 29
6 Fortuna 21 5 5 11 20
7 Banja Luka 21 4 3 14 15
8 Modriča 21 0 1 20 1