XS
SM
MD
LG

Najava 20. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Pred nama je novo kolo u Premijer ligi. Tokom sedmice odigraće se 20. kolo u najzanimljivijoj ligi na svijetu.

Kolo kreće u utorak u 19h. U tom terminu se igraju dvije utakmice. Kristal Palas dočekuje Vest Hem u londonskom derbiju. Palas igra promjenjivo ali na već prepoznatljiv način opstaju u ligi. Vest Hem igra fantastičnu sezonu i Mojes zaista radi sjajan posao. Ako gledamo formu, treba očekivati pobjedu Vest Hema ali s obzirom koliko je Palas nezgodan, realniji je remi. U ovom terminu igraju i Njukasl i lids. Po trenutnoj igri, Njukasl je vjerovatno najgori tim u ligi jer zaista djeluju blijedo. Ekipa Marsela Bijelse ima dobru sezonu mada su poslednji meč loše odigrali. U prvom meču su deklasirali Njukasl sa 5-2. Sad nije realno da bude toliko golova ali pobjeda Lidsa je i više nego realna.

Od 21:15h sastaju se Vest Brom i Mančester Siti. Siti igra u odličnoj formi i djeluju defanzivno nikada jači. Međutim, povreda De Brujnea je veliki hendikep za Siti i sigurno će im biti dosta teže. VBA igra nešto bolje u poslednje vrijeme ali bez obzira na to, treba očekivati pobjedu Sitija u ovom meču. U istom terminu se sastaju Sautempton i Arsenal. Oni su prije samo tri dana igrali u kupu a tada je Soton slavio sa 1-0 ali protiv kombinovanog tima Arsenala. U ligi je Arsenal u sjajnoj formi i pobjedom ovde, pokazali bi da su zreli da se bore za Evropu pa možda čak i TOP4. Neće im biti lako ali će ovo biti pravi test zrelosti za Arsenal.

U srijedu se igra pet mečeva. Od 19h sastaju se Barnli i Aston Vila. Ovo djeluje kao meč gdje bi moglo biti 0-0 a i ako vidimo pogodak, to će biti jedan koji će riješiti pobjedika. U dobroj su formi i jedni i drugi a pogotovo domaći pa je za očekivati da ne izgube ovde. U istom terminu igraju Čelsi i Vulverhempton. Čelsi je otpustio Lamparda i novi menadžer će biti vjerovatno Tuhel ali on sigurno neće voditi tim u ovom meču. Vulvsi igraju tešku sezonu i ogroman im je hendikep povreda Himeneza. Viliam Hose je njihovo pojačanje i vidjećemo da li će riješiti problem napada. S obzirom na igre i jednih i drugih, remi ovde uopšte nije nerealan.

Od 20:30h sastaju se Brajton i Fulam u izuzetno bitnom meču u borbi za opstanak. Brajton je konačno počeo pobjeđivati i sada žele nastaviti seriju odličnih rezultata pogotovo jer igraju protiv konkurenta za opstanak u ligi. Fulam marljivo skuplja bodove ali su najčešće osvajali bod po bod. Sada im remi ne bi bio loš rezultat a vidjećemo da li mogu do njega s obzirom da je Brajton u boljoj formi.

Od 21:15h igraju se dva susreta. Mančester Junajted dočekuje Šefild Junajted. Biće ovo dule prvog i poslednjeg na tabeli. Obično to znači da prvi dolazi do lagane pobjede mada sada to ne mora biti tako. Ipak, bilo bi iznenađenje da ''Oštrice'' naprave nešto. U istom terminu igraju Everton i Lester izuzetno bitan meč. Everton je slavio u gostima protiv Lestera a sada im treba pobjeda da zadrže priključak za vrhom. Lester u poslednje vrijeme igra sjajno i imaju sve pobjede u ovoj godini a ne remeti ih čak ni to što Vardi ne briljira. Teško je prognozirati mečeve ovih ekipa ali u poslednje vrijeme gost često pobjeđuje.

Od 21h u četvrtak, igra se derbi kola u kome Totenhem dočekuje ekipu Liverpula. Biće ovo izuzetno bitan meč i za jednu i za drugu ekipu a i jedni i drugi će dati sve od sebe da dođu do trijumfa. Ne briljiraju u formi ni jedni ni drugi a pogotovo je Liverpul u krizi jer su preko 400 minuta bez gola. Ne treba ovde očekivati spektakularan meč sa mnogo golova. Čak štaviše, mogli bi prije gledati nekih 0-0 nego neku eksploziju sa dosta golova.