XS
SM
MD
LG

Zaokret ka boljem

DOBOJ – Rukovodstvo Fudbalskog saveza Republike Srpske boravilo je danas u radnoj poseti u Doboju i sa čelnicima područnog Fudbalskog saveza razgovarali o fudbalskim temama. Dominiralo je mišljenje da se donesu mere koje će biti olakšica u egzistiranju fudbalskih kolektiva u periodu pandemije. Takođe, bilo je reči i o modernizaciji sportske infrastrukture.

Nakon dobojskog sastanka, predsednik FS Republike Srpske Vico Zeljković rekao je da se dogovaralo o tome kako pomoći klubovima u narednom periodu.

„Uradili smo veliku stvar i doneli istorijsku odluku pomoći svim klubovima u pogledu 50% kotizacije i troškova službenim licima. To FS RS na godišnjem nivou košta blizu 800.000 KM, a budžet naše asocijacije je oko 700.000 maraka. Dakle, imamo ’rupu’ koju moramo obezbediti kako bi sve funkcionisalo. U budućnosti će biti prioriet da održimo taj vid pomoći. Sve što smo obećali ispoštovali smo i imamo pozitivne efekte. Niko nije mogao predvideti pandemiju i moramo stati uz naše klubove“, poručio je Zeljković.

Razgovarano je i o podizanju sportske infrastrukture po gradovima i opštinama, odnosno po klubovima.

„Infastruktura je u narednom periodu naš prioritet broj 1. Izgradnja 20 terena sa veštačkom travom je projekat koji će osnažiti fudbal u Srpskoj, okupiti mlade da rade i da treniraju. Pandemija nas je malo usporila, ali u ovoj godini počećemo realizaciju tog projekta. Dakle, Srpska će dobiti 20 terena i to ostaje Srpskoj i onima koji se bave sportom“, dodao je Zeljković.

Razgovori u gradu na tri reke su zaokret ka boljem. To je potvrdio i prvi čovek fudbala dobojske regije Petar Jelić.

„Ovakvi sastanci konstruktivni su i za PFS Doboj i za FS RS. Oni najviše koriste i klubovima i fudbalskim radnicima. Ovakav set odluka doprineće još efikasnijem funkcionisanju naših fudbalskih kolektiva. Raduje me da smo doneli određene odluke i zaključke, odnosno da imamo zajednički kurs za delovanje u narednom periodu. To treba da znači dalji rad u podizanju sportske infrastrukture i lakši rad i takmičenje klubova, da im olakšamo bitisanje“, reči su Petra Jelića.

Boli fudbalske radnike u Republici Srpskoj nepravda iz Sarajeva, da nisu dobili više sredstava iz Budžeta FS BiH.

A trebali su...