XS
SM
MD
LG

Najava polufinala FA kupa

Foto: FA

Najstarije fudbalsko takmičenje na svijetu, engleski FA kup, ulazi u samu završnicu. Naime, danas i sutra na programu su polufinalni susreti.

Prvo polufinale biće finale prije finala. U subotu od 18:30h sastaće se Mančester Siti i Čelsi. Ekipa Pepa Gvardiole u igri je za sva četiri trofeja. Premijer ligu će gotovo izvjesno osvojiti, igraju finale Liga kupa sa Totenhemom a i u polufinalu su Lige šampiona. I Čelsi igra na tri fronta jer su takođe i oni u polufinalu Lige šampiona dok se u ligi bore za TOP4.

Što se same utakmice tiče, biće ovo duel trenera koji se dosta uvažavaju. Navodno je Gvardiola sugerisao Parizu da dovede Tuhela nakon što je prekinuta saradnja Pariza i Emerija. Taktički ima sličnosti između ova dva trenera. I jedan i drugi odbranu zasnivaju na posjedu i brane se tako što imaju veliki posjed lopte. Pogotovo je Pepov Siti ove sezone više dobrih stvari radio radi čvrste odbrane nego radi napada s obzirom da je u napadačkom dijelu bilo dosta povreda. Tuhelov Čelsi igra sjajno otkako je on došao na klupu ali djeluje da su u blagom padu u poslednje vrijeme.

Ma koliko Čelsi bio dobar pod Tuhelom, Siti je sigurno favorit u ovom susretu i bar je na papiru bliži finalu.

U nedelju od 19:30h sastaju se Lester i Sautempton. Biće ovo veliki meč i za jedne i za druge. Lester nikada nije osvojio FA kup a igrali su četiri finala te su poslednje izgubili 1969. godine. Sautempton je osvojio FA kup jednom i to 1976. godine. Sa te strane i jednim i drugim ovo je zaista ogromna prilika da dođu na korak od trofeja.

Lester je u kupu igrao dobro ove sezone. Ono što može brinuti Rodžersa jesu povrede i loša forma ekipe u ligi u poslednje vrijeme. Mada, može ga radovati što Ihenačo igra u životnoj formi. Sautempton je odavno stavio akcenat na kup a ligu igraju bez nekog pritiska. Na kraju krajeva, Hazenhutl je rekao da ne želi finale nego titulu u kupu pa je sasvim jasno koliki je akcenat stavljen na kup ove sezone.

Mečevi Lestera i Sautemptona su obično veoma uzbudljivi a nema razloga a i sada ne bude tako. Lester jeste favorit ali im neće biti lako da opravdaju ulogu favorita.