XS
SM
MD
LG

Spektakl u Modriči

Stadion "Dr Milan Jelić" u Modriči

MODRIČA – Modriča i Fudbalski savez Republike Srpske u četvrtak, 3.juna, od 17 časova organizuju 28.finale fudbalskog Kupa Republike Srpske. Sastaju se trebinjski Leotar i Krupa, a ovaj meč direktno će prenositi Radio i Televizija RS.

Leotar zna kako slaviti u ovom takmičenju. Tim iz Dučićevog grada pobeđivao je u finalima Kozaru 2002., te Modriču 2004.godine. Jedno finale nisu iskoristili, ovo im je četvrta završnica, pa se Hercegovci nadaju najboljeg. Trener tima iz Grada na Trebišnjici Oleg Ćurić veruje u treći trofej.

„Samim ulaskom u finale Leotar je pobednik. U Prvoj ligi RS sezonu smo završili na drugom mestu. Krupa je favorit, izuzetno organizovana ekipa. Pokazala je da može igrati značajnu ulogu i da može pobediti svakog. Finale je jedna utakmica, pružićemo maksimum, možda i pobedimo“, optimista je Čurić.

Kormilar Krupe, kolektiva koji je igrao tri finala do sada, ali ni jedno nije osvojio, Vladimir Ilić siguran je u pobedu svog tima.

„Znamo da je iza nas izuzetno teška sezona, ali izborili smo opstanak u Premijer ligi BiH. U Kupu RS veliki broj klubova takmičenje doživljava sa rezervom. Za Krupu je to takmičenje svetinja i svake godine imamo želju da ga osvojimo. Tri finala smo ostali praznih šaka. Kvalitet koji imamao, pa maksimalan pristup zadatku, poštovanje Leotara kao protivnika trebali bi nama da donesu trofej“, veruje Vladimir Ilić.

I potpredsednik kluba iz Krupe na Vrbasu Dragomir Buco Ilić kaže da je napokon vreme da se slavi u Kupu RS.

„Svakako! Igrali smo tri finala i nismo osvojili trofej. Uspeli smo nedavno da sačuvamo status Premijerligaša, a kruna ove godine bila bi osvajanje Kupa Republike Srpske. Svi se nadamo da će četvrta biti sreća“, rekao je Ilić.

Modriča je bila domaćin finalistima Slaviji i Rudaru iz Prijedora 2006.godine. Njeno domaćinstvo tada su svi hvalili. Predsednik Modriče Petar Jelić podvlači da nema razloga da tako i sada ne bude.

„Mislim da to naše domaćinstvo je nadaleko poznato, pa nema razloga da i sada ne bude istinski spektakl. Modriča će obezbediti sve preduslove akterima finala da pruže svoj maksimum. Očekujemo da navijači dođu u većem broju, jer pandemija je napravila dugu pauzu, a i prošle godine finala iz tih razloga nije bilo. Verujem da ćemo imati u Modriči istinsku fudbalsku predstavu. Navijači bi mogli da uživaju u tome“, nada se Jelić.

Meč Leotar – Krupa igra se na Stadionu „Dr Milan Jelić“ u Modriči u četvrtak od 17 časova uz direktan prenos na Radiju i Televiziji Republike Srpske.